PAJOTTENLAND – Politie, douane en De Lijn succesvol bij bijzondere controleacties

PAJOTTENLAND – Politie, douane en De Lijn succesvol bij bijzondere controleacties

Afb
PAJOTTENLAND – Politie, douane en De Lijn succesvol bij bijzondere controleacties - © Deschuyffeleer
 

Gisteren in de voormiddag zette de politie Pajottenland samen met De Lijn en de douanediensten een grootschalige controleactie ‘Overlast’ op. De actie was bijzonder succesvol. En tijdens de nacht van donderdag op vrijdag liep er ook nog eens in Halle-Vilvoorde een arrondissementele politieactie onder de gebruikelijke benaming EXIT. Ook de politie Pajottenland nam hieraan deel. Tijdens die actie werden twee personen aangehouden voor bezit en verkoop van drugs. Zij waren in het bezit van 50 g cannabis. De drugs en een hoeveelheid cash geld werden dan ook in beslag genomen.

Bij de controleactie ‘Overlast’ werden in totaal 182 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Allen waren negatief. Daarnaast dienden ook 12 voertuigen en bestuurders een meer doorgedreven controle te ondergaan doch ook hierbij bleken de resultaten uiteindelijk telkens negatief. Er werden eveneens 9 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld.
Op 22 lijnbussen werden 435 personen gecontroleerd. Daarbij werden er 6 processen-verbaal opgesteld voor reizen zonder geldig vervoersbewijs.
De douanediensten van hun kant namen van 11 voertuigen een brandstofstaal en inden ook nog eens voor 10.000€ aan penale boetes.
De politie Pajottenland bedient de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen met in totaal om en bij de 40.000 inwoners. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2018

archief