BEVER/GALMAARDEN – Sacramentsprocessie doet de O-L-Vrouw-kapel in de Kamstraat aan

C21

BEVER/GALMAARDEN – Sacramentsprocessie doet de O-L-Vrouw-kapel in de Kamstraat aan

Aankondiging_processie_2017
BEVER/GALMAARDEN – Sacramentsprocessie doet de O-L-Vrouw-kapel in de Kamstraat aan - © Deschuyffeleer
 

Op Sacramentsdag, nu volgende zondag stappen de parochiegemeenschappen van Bever, Galmaarden en Tollembeek gezamenlijk mee op in de Sacramentsprocessie vanuit de St-Martinuskerk in het centrum van Bever. De processie vertrekt er na de zondagmis van 10u.

De Sacramentsprocessie, in wezen de belangrijkste optocht van geestelijken en gelovigen in de schoot van de rooms-katholieke kerk, is de processie waarbij het Allerheiligste in een monstrans op plechtige wijze door de priester onder een baldakijn door de straten gedragen wordt.
De processie gaat dit jaar naar de kapel aan de Kamstraat. Deze witgekalkte bakstenen kapel, gewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw, is gelegen in de schaduw van een eeuwenoude lindeboom. Zij dateert van 1725. De achthoekige kern van baksteen wordt geaccentueerd door muurpilastertjes en afgedekt met een piramidevormig leien dak. Het voorgebouw uit de 19de eeuw is afgedekt met een zadeldak en bekroond met een klokkenruiter. Boven de steekboogdeur met mijtervormige latei vindt men het opschrift ‘Merede Misericorde Jezus Maria Moeder der Bermhertighyd’.
De processie wordt muzikaal begeleid door de muzikanten van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle.
Na de processie volgt een kort gebedsmoment in de kerk. Dat wordt dan op zijn beurt afgesloten met een gelegenheidsdrankje voor alle deelnemers.
Over de betekenis van een Sacramentsprocessie postte pastoor Penne onlangs op Facebook nog een filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=4amGWBsqfOM
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief