Bibbem of BEVER in Beweging vierde eerste decennium

Bibbem of BEVER in Beweging vierde eerste decennium

Img_1325
Bibbem of BEVER in Beweging vierde eerste decennium - © Deschuyffeleer
 
Img_1329
Bibbem of BEVER in Beweging vierde eerste decennium - Bestuur - © Deschuyffeleer
 
Img_1335
Bibbem of BEVER in Beweging vierde eerste decennium - © Deschuyffeleer
 
Img_1338
Bibbem of BEVER in Beweging vierde eerste decennium - © Deschuyffeleer
 
Img_1340
Bibbem of BEVER in Beweging vierde eerste decennium - © Deschuyffeleer
 

In de parochiezaal ging het er bijzonder leutig aan toe bij de viering van het 10-jarig bestaan van Bibbem. Een dertigtal kranige senioren waren ingegaan op de uitnodiging van het bestuur om deze heuglijke gebeurtenis samen te vieren. Met een hapje, een tapje en een flinke portie leute en plezier was de feestavond dan ook een succes. Voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer en haar bestuursploeg zagen dat het goed was.

Bibbem, het anagram van Bever in Beweging en zoals het in Bever gangbaar is gevolgd door ook de Franstalige tegenhanger Biévène en Mouvement, is een onafhankelijke seniorenvereniging die zich inzet voor pret en verzet voor de 60-plussers in de gemeente. Een kaartje leggen, een cursus volgen, een filmpje meepikken, een daguitstap, een theaterbezoek, een yogasessie, een fotomoment, een dansje plaatsen, een reisverslag aanhoren of gewoonweg een babbeltje slaan bij een lekker drankje zijn slechts een greep uit de ruime activiteiten waar Bibbem borg voor staat. Iedereen is dan ook steeds van harte welkom in hun clublokaal op het kaatsplein.
Om het gezellig samenzijn wat animo en schwung mee te geven was het avondprogramma een aaneenrijging van allerlei items. De feestavond bood dan ook beslist voor ieder wat wils. Zo was er een quizgedeelte waarbij per ploeg het collectief geheugen diende te worden aangesneden om onder meer een paar pittige woorden in Bevers dialect om te zetten in een meer hedendaagse taal.
Jukebox
Een feestje zonder muziek en dans is volgens de Bibbemmers zeker geen feestje. Om het thema ‘de jaren van toen’ alle eer aan te doen beslisten de organisatoren dan ook er een heuse jukebox bij te halen. Maar ook voor de niet-dansers viel er flink wat te beleven met onder meer een partijtje rattenval, tafelhockey, slalom, kaarten en een diapresentatie om de kennis over ‘hun’ Bever op peil te houden. Op het einde van de feestavond werd iedereen ook nog eens bedacht met een leuke verrassing.
Ook tijdens de verlofmaanden zit Bibbem niet stil. Op donderdag 28 juli is er een bezoek voorzien aan de tuinen van Annevoie en de abdij van Maredsous en op donderdag 31 augustus staat een deelname geprogrammeerd aan de openluchtmusical ‘Kiss me, Kate’, een top-activiteit die zich afspeelt op het Donkmeer in Overmere.
Wie informatie wil inwinnen of lid worden van Bibbem kan vrijblijvend contact opnemen met één van de bestuursleden en dat zijn dan Julienne Van Eeckhoudt, Marie-Elise Vanderkelen, Omer Frisch en voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer (054/580252- 0471/392084).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2018

archief