PAJOTTENLAND+ voelt de plattelandseconomie op de Beverse Kaashoeve

PAJOTTENLAND+ voelt de plattelandseconomie op de Beverse Kaashoeve

Dsc03626_-_kopie
PAJOTTENLAND+ voelt de plattelandseconomie op de Beverse Kaashoeve - Foto ingezonden
 

Het bestuur van Pajottenland+ bezocht de Beverse Kaashoeve van de familie De Ville. Bij de rondleiding vertelde Willy de Ville hoe nauwlettend een producent moet tewerk gaan. Op deze manier ontdekten de bestuursleden hoe een landbouwer-producent zijn bedrijf draaiende houdt.

Na een bedrijfsbezoek aan Gastenverblijf Wisteria in Herne vorig jaar, bezocht het bestuur van Pajottenland+ deze week het landbouwbedrijf van de familie De Ville in Bever. Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+: “De economische sectoren op ons platteland hebben het niet makkelijk. Met een aantal projecten van Pajottenland+ ondersteunen we onder meer landbouw, producenten, logiesaanbieders en horeca. Het gebruik van het Pajottenlandmerk en het ambassadeurschap is daar een onderdeel van. Vanuit ons bestuur moeten we de vinger aan de pols houden. Onze coördinator Jos Huwaert stelde daarom voor om een bedrijfsbezoek te houden bij Wisteria en de Beverse Kaashoeve. We houden gelijktijdig een bestuursvergadering op die locatie.”
Voor Willy De Ville, die samen met Filip Depelseneer van Wisteria, de plattelandseconomie vertegenwoordigt in het bestuur, is het nuttig om het verhaal van landbouw en producent te vertellen aan regionale organisaties. Willy De Ville: “Met ons melkveebedrijf moeten we een aantal regels toepassen voor de volksgezondheid. Alleen door onze werking hier te aanschouwen, krijgen bezoekers een idee van onze dagelijkse taken. De regelgeving toepassen vraagt ook een financiële inspanning. We vinden het dan ook fijn, voor ons bedrijf, en ook voor de coöperatie ‘Lekkers uit het Pajottenland’ waarvan we lid zijn, dat Pajottenland+ onze sectoren ondersteunt.”
Door deze bedrijfsbezoeken krijgen de bestuursleden uit andere sectoren, en de afgevaardigden van de gemeenten, een beeld van de plattelandseconomie in het Pajottenland. Volgens Doomst is de plattelandseconomie een sector die kan bijdragen aan de leefbaarheid van de regio. “Daarom willen vanuit Pajottenland+ meer inzetten op de troeven van onze regio. Het eerste belangrijke doel is het bruegeljaar 2019. Hieraan werken we samen met andere streekorganisaties en openbare besturen.”    
Deze zomer bezoekt Pajottenland+ een aantal projecten op locatie van uitvoering. Coördinator Jos Huwaert: “In de uitvoering van plattelandprojecten zit meestal een stuk innovatie vervat. Met die bezoeken kan je nagaan of de projecten de meerwaarde kunnen realiseren om de leefbaarheid in het Pajottenland te versterken. Op het terrein kunnen onze bestuursleden echt de vinger aan de pols houden.”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2017
Jos Huwaert
Pajottenland+
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 jun 2018
Marc Colpaert | 13 mei 2018

archief