BEVER/HERNE – Gebruik van drinkwater verboden en bestraft voor niet noodzakelijke toepassingen

C21

BEVER/HERNE – Gebruik van drinkwater verboden en bestraft voor niet noodzakelijke toepassingen

Waterverspilling
BEVER/HERNE – Gebruik van drinkwater verboden en bestraft voor niet noodzakelijke toepassingen - © Deschuyffeleer
 

Ingevolge de aanhoudende droogte heeft nu ook de gouverneur van Vlaams-Brabant voor het ganse grondgebied van de provincie, dus ook voor Bever en Herne, een politiebesluit uitgevaardigd dat het gebruik van drinkwater verbiedt voor niet noodzakelijke toepassingen. Het besluit wordt met onmiddellijke ingang van kracht en geldt voor onbepaalde tijd. Overtredingen worden bestraft met gevangenisstraf van 8 dagen tot 14 dagen en met een geldboete van 26€ tot 200€ of met één van die straffen alleen.

Het besluit is er gekomen omdat de thans aanhoudende droogte tot gevolg kan hebben dat er zich moeilijkheden voordoen om een normale drinkwaterbedeling te handhaven en dat er zich derhalve preventief tijdelijke maatregelen opdringen onder meer door onnodig verbruik van drinkwater tegen te gaan.
Verboden
Voortaan is het dus verboden water uit het publieke drinkwaternet (leidingwater) te gebruiken: voor het besproeien van velden, binnenplaatsen, grasperken en tuinen tenzij in het kader van normale activiteiten van land- en tuinbouwondernemingen
  • voor het besproeien van daken, gevels, tenten, luifels en sportterreinen
  • voor het reinigen van straten, straatgreppels, stoepen, voetpaden en riolen
  • voor het afspuiten van motorvoertuigen, aanhangwagens en opleggers, tenzij in het kader van de normale activiteiten van daartoe gespecialiseerde ondernemingen en in de gevallen waar het afspuiten in de regeling of vergunning is vastgelegd
  • voor het vullen of bijvullen van particuliere zwem- en plonsbaden, van vijvers en het bevoorraden van fonteinen
  • in de onderneming, voor de doeleinden die niet absoluut noodzakelijk zijn voor het personeel of het productieproces of de bedrijfsactiviteiten.
De weersvoorspellingen voorzien dat de droogte alleszins nu al tot begin toekomende week zou aanhouden. De temperaturen zouden wel al vanaf deze namiddag dalen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief