BEVER – Dorien Cochez is de nieuwe schooldirecteur

BEVER – Dorien Cochez is de nieuwe schooldirecteur

Wp_20170627_14_06_50_pro
BEVER – Dorien Cochez is de nieuwe schooldirecteur - Foto ingezonden
 

Tijdens zijn jongste zitting stemde de gemeenteraad in met de benoeming van Dorien Cochez (29) uit Deux-Acren als nieuwe directeur in vast verband van de gemeentelijke basisschool Ak’cent. Zij was de enige van de vier kandidaten die slaagde in alle proeven. Sinds het schooljaar 2012-2013 was zij ook al waarnemend directeur.

Naast de vereisten van het taalexamen, eigen aan de faciliteitengemeenten zoals Bever, dienden de kandidaten schriftelijke en mondelingen proeven af te leggen alsook zich te onderwerpen aan een assessment-proef. Daar enkel Dorien Cochez slaagde in alle proeven kon er geen werfreserve vastgelegd worden zoals dit voorzien was.
Haar eerste sporen in Ak’cent verdiende Dorien Cochez vanaf 1 september 2008 als zorgcoördinator om korte tijd nadien voor de beleidsondersteuning toegevoegd te worden aan de toenmalige directeur Guy Deneyer. Door zijn onbeschikbaarheid werd zij vervolgens al in september 2012 aangesteld als waarnemend directeur. Door de uiteindelijke pensionering van de vorige schooldirecteur op 1 april 2016 kwam de bediening dan open te staan. Begin dit jaar verklaarde de gemeenteraad de bediening dan ook vacant.
Dorien Cochez is afkomstig uit Geraardsbergen maar is thans woonachtig in het nabijgelegen Deux-Acren. Zij kent inmiddels bijzonder goed het reilen en zeilen in Ak’cent. Als directeur staat zij voortaan dan ook in voor het leiden en coachen van een 40-tal leerkrachten en het verzekeren van het basisonderwijs aan om en bij de 430 kinderen en dit gespreid over de drie vestigingsplaatsen van de school. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 jun 2018
Marc Colpaert | 13 mei 2018

archief