BEVER / GALMAARDEN – Aanstelling van pastoor Andy Penne in Holsbeek op O.L.V. Hemelvaart

C21

BEVER / GALMAARDEN – Aanstelling van pastoor Andy Penne in Holsbeek op O.L.V. Hemelvaart

Viering_15_jaar_pastoor_andy_penne-_gdg___53_
BEVER / GALMAARDEN – Aanstelling van pastoor Andy Penne in Holsbeek op O.L.V. Hemelvaart - © Deschuyffeleer
 

Eind april werd op deze site kenbaar gemaakt dat de mogelijkheid er dik inzat dat pastoor Andy Penne zijn bediening in Bever, Tollembeek en Galmaarden zou inruilen voor een bediening in Holsbeek bij Leuven. Daar zou hij dan de herderlijke zorg over de parochies Sint-Maurus (Holsbeek), Sint-Catherina (Kortrijk-Dutsel), Sint-Lambertus (Nieuwrode) en Sint-Pieter (Sint-Pieters-Rode) waarnemen.

Een paar dagen later werd op aangeven van kardinaal De Kesel die mogelijkheid bevestigd. Zijn benoeming voor de federatie Holsbeek die behoort tot het decanaat Leuven gaat dan ook in op 1 september.
Vanwege de agenda van de deken Dirk De Gendt vindt de aanstelling evenwel al plaats op dinsdag 15 augustus, het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Om 11 uur is er dan een Mis in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek. Pastoor Andy Penne nodigt dan ook iedereen uit om deze bijzondere eucharistieviering, gevolgd door een gebruikelijke heildronk, bij te wonen. Om de verplaatsing naar Holsbeek voor iedereen haalbaar te maken zal er een autocar vanuit Galmaarden, Tollembeek en Bever ingelegd worden.
Voor de officiële afscheidsmis geeft pastoor Penne afspraak op zaterdag 26 augustus om 18.30 uur in de Sint-Martinuskerk van Tollembeek. Ook hier worden de aanwezigen na de misviering getrakteerd op een receptie.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief