BEVER – Koster Gaston Delbaer nam afscheid van zijn kerkorgel

BEVER – Koster Gaston Delbaer nam afscheid van zijn kerkorgel

Dsc01626_1
BEVER – Koster Gaston Delbaer nam afscheid van zijn kerkorgel - Foto ingezonden
 
Img_1512_1
BEVER – Koster Gaston Delbaer nam afscheid van zijn kerkorgel - Foto © Deschuyffeleer en ingezonden
 

De Beverse kerkgemeenschap nam officieel afscheid van koster Gaston Delbaer. Hij wordt opgevolgd door Roland Sergeant die ook al meer dan 40 jaar organist is in de kerken van Tollembeek en Galmaarden. Gaston Delbaer woont in Muydt en wordt in november 85 jaar. Drie jaar terug werd hij ook al voor zijn diamanten huwelijk met Léona Limbourg en vorig jaar voor zijn 60 jaar koster zijn zowel door het Beverse kerkgemeenschap als door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet.

Als koster was hij sinds 1956 de persoon die jarenlang naast het orgel bespelen ook belast was met de dagelijkse zorg voor het kerkgebouw en het klaarzetten van de attributen voor de liturgische eredienst. Zodoende was Gaston haast zijn hele leven lang een spilfiguur in de plaatselijke kerkelijke aangelegenheden. Hij was overigens niet alleen koster maar in het verleden ook nog gemeentearbeider, en in die functie ook grafmaker. Ook was hij een tijdlang schoolbuschauffeur.
Een tiental jaren geleden moest hij afrekenen met een hersentrombose hetgeen hem een gedeeltelijke verlamming opleverde. Zowel zijn naaste familie als het behandelend medisch korps zagen maar weinig kans dat hij ooit nog orgel zou kunnen spelen. Dat was echter buiten de wilskracht van Gaston gerekend. Oefenen en blijven oefenen was zijn motto. Hij moest en hij zou zijn geliefkoosd orgel terug de baas worden. “Indien het niet kan met twee handen, dan maar met één”, luidde het bij Gaston. Noch zijn leeftijd, noch zijn beperking hebben hem toen kunnen doen stoppen.
Met zijn 85 jaar in het vizier en met Roland Sergeant als waardige opvolger vond Gaston dat het thans wel welletjes is geweest. Tijdens de zondagmis nam pastoor Andy Penne namens de kerkgemeenschap, Paul Maesfrancx namens de kerkfabriek en burgemeester Luc Deneyer namens de parochieraad en de ganse Beverse bevolking het woord om Gaston en zijn gezin te bedanken  voor de grote inzet. Ook werd hem en zijn echtgenote een passend geschenk overhandigd.
De viering werd afgesloten met een hapje en een tapje aangeboden door de parochieraad.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 jun 2018
Marc Colpaert | 13 mei 2018

archief