BEVER – Dorpsfeesten zijn al aan de 20ste editie toe

BEVER – Dorpsfeesten zijn al aan de 20ste editie toe

20624242_10213993861947677_583508204_n
BEVER – Dorpsfeesten zijn al aan de 20ste editie toe
 

In samenwerking met het gemeentebestuur zetten de meer dan 20 verenigingen en raden van het Makrallendorp ook dit jaar, en wel tijdens het weekend van 18, 19 en 20 augustus, opnieuw gezamenlijk de Dorpsfeesten op het getouw. Door de vlotte samenwerking in de schoot van het feestcomité maken die feesten overigens thans al voor de twintigste keer een hoogdag uit voor het plaatselijk verenigingsleven. Het programma, met zijn waaier aan activiteiten voor elk wat wils, blijft ook nu zijn klassiek stramien trouw.

De festiviteiten worden vrijdagavond steevast door de Chiro-jeugd op gang getrokken met Bubble Beats, een spetterende schuimfuif met dj Peter.
 
Bevers wielercriterium
 
Zaterdagnamiddag is er dan het 9de Bevers wielercriterium voor plaatselijke gentlemen in een organisatie van wielerclub Den Bidon. Dit gebeuren gaat van start om 16u. Naast de gebruikelijke individuele prijzen wacht het winnend team van het ploegenklassement alvast ook nog de Bidonbeker.
 
Nieuw dit jaar is dat er vanaf 18 u opnieuw kan gesmuld worden van mosselen, barbecue en côte à l’os. Om de zaterdagavond in euforie af te sluiten is het fuiven geblazen tot in de late uurtjes met de groep Fifties Fever aangevuld met discobar Explosion. Deze live band neemt de aanwezigen mee naar de tijd waarin de mannen nog galant waren, de vrouwen onweerstaanbaar en de muziek onovertroffen.
 
Zondag vormt nog steeds de hoofdbrok van het feestprogramma. Dan zijn er de ganse dag door activiteiten. Het begint al in de vroege ochtend met de MTB-tochten doorheen de steengroeve van Lessen en met de familiefietstocht van 30 km van fietsclub Klimax. De aperitiefspelen op het gemeentelijk petanqueplein schieten ook al vrij vroeg uit de startblokken. En ook het go-cart circuit opent al om 10 u zijn poorten. In de namiddag zijn er kinderanimatie, optredens van de koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving uit het naburige Sint-Pieters-Kapelle en de plaatselijke dansgroep Camargo. Ook houdt ook opnieuw kinderopvang ’t Sterretje opendeur met mogelijkheid tot een gezellige babbel voor de groten en allerlei animatie voor de kleinsten.
 
Het gemeentebestuur maakt van de Dorpsfeesten alvast ook graag gebruik om zondagvoormiddag de nieuwe inwoners welkom te heten en hen zo de kans te bieden zich vlot in het plaatselijk sociaal leven te integreren.
 
Voor de eerste keer Rommelmarkt
 
De gezinsbond op zijn beurt nodigt iedereen uit tussen 8 en 15u deel te nemen aan een eerste editie van hun rommelmarkt. Een standplaats reserveren is hierbij evenwel verplicht en kan via gezinsbond.bever@gmail.com of bij bakkerij Matan (Eeckhout 4A).
 
Ook nieuw dit jaar is een inbreng van de cultuurraad. Wie zich wil laten fotograferen in een decor en met attributen uit de jaren 1900 kan zich hiervoor aanmelden in de tent van de cultuurraad. Een foto met een 1900-look van beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem kost er slechts 2 euro.
 
Culinair worden de bezoekers ook op zondagmiddag getrakteerd op mosselen, barbecue en côte à l’os en op zondagavond op pizza. Voor de dorstigen is er ook en onder meer een cavabar.
 
In de late namiddag worden de feesten muzikaal ondersteund door een optreden van Lindsay. Zij staat alvast garant staat voor een flinke portie klassevolle schlagerpop.
 
Kiekenpotenworp
 
Om 21u30 zijn het dan Werner Godfroid en zijn Makrallen die met veel vertoon en van op veilige hoogte kilo’s kiekenpoten te grabbel gooien. De hoofdprijs, de gouden kiekenpoot,  wordt  geschonken door de frituur Den Heksenketel. De tweede en derde prijs zijn cadeaubonnen geschonken door Café Klein Bever en superette Prima Bina.
 
Zoals gebruikelijk worden de Dorpsfeesten op zondagavond afgesloten met een fuif met discobar Explosion.
 
 
SAMENVATTING
 
Vrijdag 18 augustus
21u        Chiro-jeugd met Bubble Beats, schuimfuif met dj Peter.
Zaterdag 19 augustus
16u        9de Bevers Criterium
18u        Mosselen, BBQ, Côte à l’os (tot 22u)
22u        Optreden ‘Fifties Fever’ en gratis fuif met discobar Explosion
 
Zondag 20 augustus     
08u        Familiefietstocht op de weg (30 km)
              MTB : 30, 45 en 60 km met ‘Doortocht steengroeve Lessen’
Rommelmarkt (tot 15u)
8u30      Aperitiefspelen op gemeentelijk petanqueplein
10u        Attractie “Jack Sparrow”: hindernissenbaan
10u30    Onthaal nieuwe inwoners 
11u        Cavabar
12u        Mosselen, BBQ, Côte à l’os (tot 15u)
13u        Optreden koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving
13u30    Kinderworkshop met knutselactiviteit aan frituur Den Heksenketel (tot 18u)
14u        ’t Sterretje met opendeurdag (tot 18u)   
              ‘Bever in Flashback’ met fotografie anno 1900 (tot 16u)
17u        Optreden Lindsay
17u30    Pizzafestijn (tot 20 u) 
18u        Optreden dansgroep Camargo
21u30    Gouden Kiekenpotenworp en gratis fuif met discobar Explosion
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 07 jun 2018

archief