BEVER – Kids in Kindia pakt uit met culinaire wandeling ‘Onderweg voor Guinée’

C21

BEVER – Kids in Kindia pakt uit met culinaire wandeling ‘Onderweg voor Guinée’

Kik_bever
BEVER – Kids in Kindia pakt uit met culinaire wandeling ‘Onderweg voor Guinée’ - © Deschuyffeleer
 

Kids in Kindia (KIK), de vzw die zich vooral onder de impuls van onderwijzeres Martien Frisch, Marleen Schoemaekers en Luc Plasman vanuit Bever inzet voor ‘Le Dauphin’, een basisschool in Féréfou, een buitenwijk van Kindia in het Afrikaans Guinée, organiseert op zaterdag 17 september de eerste Beverse Culinaire Wandeling. De opbrengst is bestemd voor de bouw van het dak van de school.

KIK spant zich nu toch al enkele jaren in voor het verbreden van het maatschappelijk draagvlak van de Noord/Zuidrelatie door info- en sensibiliseringsactiviteiten te organiseren. Zo wil KIK onder meer meewerken aan goed onderwijs met respect voor kinderen in harmonie met hun cultuur. Concreet wil KIK daarbij tegemoetkomen aan de specifieke onderwijsnoden van ‘Le Dauphin’. Daartoe wordt met het oog op uitwisseling nauw samengewerkt met de gemeentelijke basisschool Ak’cent. Verder steunt KIK ook de bouw van klaslokalen voor ‘Le Dauphin’, zorgt het ook voor aangepast didactisch materiaal en helpt het de ouders financieel om hun kinderen school te kunnen laten lopen.
Er kan voor de culinaire wandeling, die doorgaat onder het motto ‘Onderweg voor Guinée’, gestart worden tussen 10u30 en 12u vanuit Ak’cent. De wandeling loopt over een parcours van 7,8 km. Op het traject zijn 7 stopplaatsen voorzien waar de deelnemers kunnen genieten van een lekker gerechtje en een drankje. De wandeling biedt ook de unieke kans om de vier Guinése bezoekers van ‘Le Dauphin’ te ontmoeten. De stopplaatsen zijn eveneens te bereiken met de fiets en met de auto. Sympathisanten die niet aan de wandeling kunnen deelnemen zijn vanaf 14u30 eveneens welkom in Ak’cent voor een leuke babbel en om te genieten van onder meer ‘homemade’ taart, drank, Afrikaanse animatie en workshops voor kinderen.
Wie aan de wandeling alsnog wil deelnemen dient zich wel voor 1 september in te schrijven via luc.plasman1@telenet.be , bij wie eveneens meer info kan ingewonnen worden. De bijdrage voor deelname bedraagt 40€ of 20€ voor kinderen tot en met 12 jaar. Kleuters onder de 3 jaar kunnen gratis mee.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief