BEVER – KVLV schenkt aquarel aan afscheidnemende pastoor

C21

BEVER – KVLV schenkt aquarel aan afscheidnemende pastoor

1_cadeau_penne_kvlv_bever___3a_
BEVER – KVLV schenkt aquarel aan afscheidnemende pastoor - © Deschuyffeleer
 
20170826_203832_resized
BEVER – KVLV schenkt aquarel aan afscheidnemende pastoor - © Deschuyffeleer
 
Img_4034
BEVER – KVLV schenkt aquarel aan afscheidnemende pastoor - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van zijn afscheid bedacht de plaatselijke KVLV-afdeling pastoor Andy Penne met een mooi geschenk. Dat werd een aquarel van de hand van kunstenaar Yves Poelman met de afbeelding van de drie kerktorens van de parochies die de pastoor in de zuidwestelijke uithoek van het Pajottenland waren toevertrouwd.

Op 8 augustus 2011 zat de St-Martinuskerk van Bever afgeladen vol voor de presentatiemis van de nieuwe parochiepastoor Andy Penne. Met zijn 39 jaar was Andy Penne toen veruit de jongste priester in de federatie Herne. Goed zes jaar later was het dit keer in de St-Martinuskerk van Tollembeek dat pastoor Penne een bijzondere eucharistieviering naar aanleiding van zijn vertrek naar Holsbeek voorging.
Met vele gemengde gevoelens waren honderden parochianen van Galmaarden, Bever en Tollembeek dan ook samengekomen om de laatste mis van de afscheidnemende pastoor bij te wonen. Op aangeven van zijn oversten neemt Andy Penne voortaan immers de herderlijke zorg waar over de parochies Sint-Maurus Holsbeek, Sint-Catharina Kortrijk-Dutsel, Sint-Lambertus Nieuwrode en Sint-Pieter Sint-Pieters-Rode.
Om gestalte te geven aan hun waardering voor zijn werk gingen de dames van de Beverse afdeling van het Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen, thans KVLV ‘Vrouwen met vaart’, op zoek naar een passend gelegenheidsgeschenk. Zij werden daarbij geruggensteund door de catechisten van zowel de eerste als de plechtige communicanten.
In hun zoektocht kwamen zij terecht bij  kunstenaar Yves Poelman die ruim 30 jaar leefde en werkte in Geraardsbergen (Viane) maar sinds kort Vlaanderen inruilde voor Wallonië. Hij maakte een aquarel met de 3 kerktorens van de parochies die toevertrouwd waren aan de pastoor.
Het was dan ook tijdens de aansluitende receptie na de afscheidsmis dat een ruime delegatie met onder meer hun voorzitter Dorinda Letouche het aquarel als afscheidscadeau aan hun pastoor Andy Penne mocht overhandigen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief