BEVER – Opnieuw twee topconcerten in Rosario

C21

BEVER – Opnieuw twee topconcerten in Rosario

Bever_____opnieuw_twee_topconcerten_in_rosario
BEVER – Opnieuw twee topconcerten in Rosario - © Deschuyffeleer
 

Wie de komende dagen in eigen streek alsnog een cultureel hoogstandje wil meepikken is daartoe beslist welkom in B&B Rosario in hartje Bever, het klein dorp op de grens van het Pajottenland met de Vlaamse Ardennen en heel dicht aansluitend op het Waalse Pays des Collines. Want met een concert van de Ierse muzikanten Joe Chester en Steve Wickwam, beiden overigens met een flinke link naar The Waterboys, en met een performance van ClubMediéval, geflankeerd door acteur Vic De Wachter, hebben de uitbaters van Rosario eens te meer twee toppers weten te lokken naar het voormalig klooster.

En precies dat klooster hebben de uitbaters mettertijd met diep respect voor mens en omgeving weten om te toveren tot een thans rustige, groene en culturele oase met verrassende concert- en verblijfsmogelijkheden van hoog niveau.
Joe Chester en Steve Wickham
Joe Chester en Steve Wickham zijn nu al zaterdag 2 september om 20u30 aan de beurt. Deze twee Ierse muzikanten hebben elkaar door vriendschap en muzikale verwantschap gevonden in de creatieve wereld. Producer en muzikant Joe Chester heeft net als violist Steve Wickham dit jaar een solo album uitgebracht. ‘The Easter Vigil’ en ‘Beekeeper’ worden alom geprezen en deze pareltjes komen beide heren nu voorstellen aan het Belgisch publiek. Naast een gedeeld verleden bij The Waterboys, waar Steve Wickham nog steeds lid van is, zijn ze overigens ook te gast op elkaars album.
ClubMediéval: Het Motet van de Kardinaal
In de kleine bezetting van ClubMediéval, het ensemble dat zich in het bijzonder toelegt op de laat middeleeuwse muziek, introduceert het duo Thomas Baeté en Guillermo Perez vervolgens op zaterdag 9 september om 20u30 de toeschouwers in de boeiende wereld van de eenvoudigste polyfonie, die van de tweestemmige bicinia. Geflankeerd door één van Vlaanderen’s bekendste woordkunstenaars vloeien muziek en woord daarbij poëtisch in elkaar over met als onuitputtelijke bron ‘Het Motet van de Kardinaal’, een roman van Theun De Vries. Acteur Vic De Wachter wekt hierbij de wereld van de polyfonie dan ook tot leven.
Een concert bijwonen met drankje achteraf kost 18€. Er kan ook gekozen worden voor een totaalformule met het concert en met een verzorgd driegangenmaal en koffie en dit aan 43€.
Meer info op www.rosario.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief