BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van

C21

BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van

Ak_cent__3_
BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van - Lerarenkorps Afdeling Centrum - © Deschuyffeleer
 
Ak_cent__2_
BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van - Afdeling Centrum - © Deschuyffeleer
 
Ak_cent__1_
BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van - Afdeling Centrum - Directrice Dorien Coches en Gunther Desmet - © Deschuyffeleer
 
Ak_cent__4_
BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van - Afdeling Centrum - © Deschuyffeleer
 
Ak_cent__6_
BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van - Afdeling Centrum - © Deschuyffeleer
 
Ak_cent__5_
BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van - Afdeling Centrum - Jarig op 1 september - © Deschuyffeleer
 

In de streek nog steeds veruit de gemeente met het kleinste aantal inwoners maar desondanks op basis van de procentuele verhouding inwoners/leerlingen de gemeente met de grootste schoolbevolking blijft Bever met zijn gemeentelijke basisschool Ak’cent toch wel een eigenaardigheid uitmaken. Bij de start van het schooljaar telt Ak’cent deze keer 407 leerlingen waaronder 21 nieuwkomers. Het leerlingenaantal daalt met 5 en dat is te verklaren door de eerder ingevoerde leerlingenbeperking tot om en bij de 400. Als jaarthema koos Ak’cent deze keer voor ‘een beestig schooljaar’ waarbij allerlei dieren één voor één aan bod zullen komen.

“Door het groot aantal leerlingen behoudt Ak’cent zijn drie vestigingsplaatsen”, zegt de recent benoemde directrice Dorien Cochez. “Met 5 leerkrachten op Akrenbos 71A, 6 op Akrenbos 133 en 25 in het centrum telt onze school thans in totaal nagenoeg 36 leerkrachten. Nieuwkomer daarbij is Thimoty Daubie voor de vakken lichamelijke opvoeding en ICT”. Nathalie Walravens is de voorzitter van de ouderraad. De school heeft in de persoon van Gunther Desmet ook een nieuw buschauffeur. Hij vervangt Jos Letouche die eind vorig jaar met pensioen ging.
Valdempende matten
Tijdens de vakantiemaanden werd op de kleuterspeelplaats in het centrum ook een zone met valdempende matten uitgezet. Daardoor kunnen er dan meer speeltoestellen op de speelplaats geplaatst worden. Hierdoor verhoogt alleszins de veiligheid op de speelplaats. De schooldirectrice kijkt evenwel enigszins reikhalzend en ongerust uit naar de toekomst van de tijdelijke gemeentelijke feestzaal op Akrenbos naast de school die er door de kleuters wordt gebruikt voor de turnlessen en als refter: “Wanneer die verdwijnt hebben wij allicht een andere locatie nodig voor die activiteiten”.
Directrice benoemd
Deze keer is meteen ook de eerste keer dat directrice Dorien Cochez als volwaardig benoemd directeur het schooljaar kan instappen: “Het voorbije schooljaar was voor mij wel een onzeker jaar door het vacant verklaren van de bediening van directeur. Uiteraard ging daarbij ook wat tijd en energie naar de verschillende af te leggen proeven. Ook de jaren daarvoor waren onzeker doordat ik in feite maar was aangesteld eerst als deeltijds en de jongste jaren als voltijds waarnemend directeur. Als benoemd directeur met zekerheid in Ak’cent te kunnen blijven werken, zal er ongetwijfeld nog meer ruimte voor mij komen open te liggen voor het nog beter toeleggen op het uitzetten van de krijtlijnen voor de toekomst van onze school en dit samen met al onze medewerkers en de ouderraad”.
Op deze eerste schooldag telde de school vier leerlingen die meteen ook jarig zijn. Dat zijn dan de tweeling Elien en Lore Jaspers (1ste B), Marius Vanpraet (1ste A) en Samuel Granson (6de A).
Onder de medewerkers zijn het zorgcoördinator Laetitia De Greve, zorgondersteuner bij kleuters Ellen Vrancx, leerkracht Lital Wuyts en administratief medewerkster Stefanie Krikilion die vanaf dit schooljaar 10 jaar dienstanciënniteit tellen, terwijl lerares Caroline Eeman en lerares Kristel Leurs en respectievelijk 20 jaar en 25 jaar dienst op zitten hebben. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief