HERNE/BEVER – Ook de N-VA komt op met kandidatenlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

C21

HERNE/BEVER – Ook de N-VA komt op met kandidatenlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

Verkiezingen_2018_2
HERNE/BEVER – Ook de N-VA komt op met kandidatenlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen - © Deschuyffeleer
 

Enige dagen nadat, op de N-VA na, de plaatselijke politieke tenoren enige premature kleur bekenden over de samenstelling van hun lijsten met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 heeft nu toch ook de N-VA een tipje van de sluier gelicht nopens zijn intenties. Zo gaan er blijkbaar zowel in Herne als in Bever ook lijsten van de N-VA ingediend worden.

Herne
Ook deze keer zal de N-VA in Herne blijkbaar uitpakken met een afzonderlijke lijst. De kandidatenlijst in 2012 wist toen geen zitje te bemachtigen in de gemeenteraad. Vanuit de absolute CD&V-meerderheid van burgemeester Kris Poelaert kreeg de N-VA met Franz Hegemann dan wel een zitje toegewezen in de OCMW-raad.
Nieuw is thans dat Galmaards N-VA gemeenteraadslid Jonas De Boeck recent de overstap maakte naar Herne, waar hij meteen ook bestuurslid in de plaatselijke afdeling werd. Allicht zal hij dan ook, samen met OCMW-raadslid Franz Hegemann, een voorname rol spelen bij de samenstelling van de kandidatenlijst. ““Frisse ideeën, een positief beleid, een degelijk bestuur, een rechtlijnige Vlaamse gemeenschapspartij, daar hebben de inwoners recht op. Ook in Herne!”, blijkt zijn leuze te zijn. “Wij reiken de hand naar iedereen die het sociale weefsel van onze gemeente wil behouden”.
Bever
In het Makrallendorp is het nieuwkomer en plaatselijk voorzitter Aldo Van der Auwera die de N-VA op de kaart wil zetten. “Het is duidelijk dan de N-VA meer dan nodig is in het diepe Pajottenland. De N-VA is een partij van en voor alle inwoners die het Nederlandstalige karakter van de gemeente willen vrijwaren”. De inwoners van Bever zullen zo allicht de keuze hebben uit drie lijsten: de vroegere CD&V-lijst die nu uitwaait in ‘Bij ons in Bever – Chez nous à Biévène’, Open voor de Mens en de N-VA.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief