BEVER – Weergoden verwateren kindercarnaval

C21

BEVER – Weergoden verwateren kindercarnaval

Editiepajot_sterretje_bever_foto_deschuyffeleer__13_
Sterretje Bever : begeleidsters Saskia, Myriam, Katthy, Stefanie, Peggy, Nathalie, Lydia en Coördinatrice Isabelle Vanderputten. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_sterretje_bever_foto_deschuyffeleer
Editiepajot_sterretje_bever_foto_deschuyffeleer__2_
Editiepajot_sterretje_bever_foto_deschuyffeleer__5_
Editiepajot_sterretje_bever_foto_deschuyffeleer__6_
Editiepajot_sterretje_bever_foto_deschuyffeleer__10_
Editiepajot_sterretje_bever_foto_deschuyffeleer__14_
 

Door het miezerig en koud weer werd de carnavalsstoet van kinderclub het Sterretje in Bever geen echte apotheose voor de kinderen die een ganse week rond het thema hadden gewerkt en alles tot in de puntjes hadden voorbereid. Zo diende de rondgang doorheen het centrum herleid tot een ministoet in de gebouwen. En toch kon de pret bij de kinderen niet op.

“De 60 kinderen in onze buitenschoolse kinderopvang keken sowieso vol verwachting uit naar de stoet. De weergoden beslisten er echter anders over. Nu werd de viering noodgedwongen teruggeschroefd tot een rondgang in onze gebouwen. Jammer want onder de leiding van onze begeleidsters Saskia, Myriam, Katthy, Stefanie, Peggy, Nathalie en Lydia hadden onze gasten heelwat pareltjes van kledij en attributen rond clowns, indianen, krijgers, …. en reuzen gerealiseerd,” aldus coördinatrice Isabelle Vanderputten.

Het Sterretje met haar buitenschoolse kinderopvang is een initiatief van het OCMW en ontplooit haar activiteiten onder toezicht van Kind en Gezin. De opvang gebeurt in de oude pastorij aan de Plaats. De kinderclub staat dan ook in eerste instantie open voor alle in de gemeente wonende of schoollopende kinderen van het kleuter- en het lager onderwijs. De kinderen zijn alle werkdagen welkom. Op schooldagen worden de leerlingen van de basisschool te Akrenbos overigens met de schoolbusjes naar de school en het Sterretje gebracht.

Het Sterretje scoort hoog bij de ouders en is derhalve slachtoffer van haar eigen succes. Bovenop de 60 beschikbare plaatsen zijn er thans reeds meer dan 20 kinderen op de wachtlijst ingeschreven. Coördinatrice Isabelle hoopt dan ook dat vlug een oplossing wordt gevonden voor dit nijpend probleem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief