BEVER – Naar aloude traditie bezochten Sint en Piet de jongste Makrallen en de senioren.

BEVER – Naar aloude traditie bezochten Sint en Piet de jongste Makrallen en de senioren.

Dsc_3501
BEVER – Naar aloude traditie bezochten Sint en Piet de jongste Makrallen en de senioren - Foto Werner Godfroid
 
Dsc_3591
BEVER – Naar aloude traditie bezochten Sint en Piet de jongste Makrallen en de senioren - Foto Werner Godfroid
 

Op de vooravond van het grote Sinterklaasfeest bracht Sinterklaas, vergezeld door een van zijn Pieten, ook dit jaar een huis aan huis-bezoek aan zowel de jongste leden van de Makrallen als de senioren en ereleden. Vele kinderen hadden tekeningen gemaakt of leverden hun fopspeen in aan de goedheilige man. Samen met de familieleden werden er sinterklaasliedjes gezongen en vooral afspraken gemaakt voor het volgend werkjaar.

De Makrallen van Bever brengen de geschiedenis van de heksenvervolging in beeld en nemen deel aan tal van animaties. Zo zullen de Beverse heksen in januari weer de kerstboomverbranding in Bever aansteken. Een nachtelijke stoet met heksenjacht in het verafgelegen Ermeton dan weer is gepland in februari. En dit jaar zullen de Beverse heksen wellicht ook deelnemen aan de hopduvelstoet in Asse.
Reuzenvriendelijke gemeente
Een blijk van waardering vinden de Makrallen inmiddels ook in het gegeven dat de gemeente Bever een dossier heeft ingediend bij de vzw Reuzen in Vlaanderen om erkend te worden als reuzenvriendelijke gemeente. Op 10 juli 2015 reeds werd de Vlaamse reuzencultuur door Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz op de ‘Inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed Vlaanderen’ geplaatst. Met deze beslissing bevestigde de minister de reuzencultuur als één van de meest gedragen en oudste tradities in Vlaanderen. Hierdoorkregen de vele honderden reuzengilden die Vlaanderen rijk is, officiële erkenning voor hun dagelijkse inzet voor het levend houden van deze unieke traditie. De Beverse reuzin Tinneke Delval was overigens een van de eerste reuzen die door de minister erkend werd.
‘Reuzen in Vlaanderen’ lanceert nu hiervoor, in navolging van de ‘Medaille van Immaterieel Cultureel Erfgoed’ voor de reuzen, het nieuwe label van ‘Reuzenvriendelijke gemeente’.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2018
Marc Colpaert | 23 aug 2018
Marc Sluys | 22 aug 2018
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief