BEVER – Solo-recital van pianist Julien Libeer in Rosario

C21

BEVER – Solo-recital van pianist Julien Libeer in Rosario

Rosario_feb_2018
BEVER – Solo-recital van pianist Julien Libeer in Rosario - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een toprecital brengt de veelbelovende pianist Julien Libeer nu zondag 4 februari om 17u in de sfeervolle kapel van B&B Rosario hulde aan enkele meesterwerken uit het pianorepertoire die hun stempel op de muziekgeschiedenis drukten. Alvast de befaamde Portugese pianiste Maria Joao Pires getuigt van haar jonge Belgische collega dat hij op elk muzikaal moment getuigt van diep inzicht in het werk, van een solied intellect en van een onfeilbaar instinct voor het onvatbare.

De Koningin Elisabethwedstrijd is niet aan Julien Libeer besteed. Hij houdt zich bewust ver weg van het wedstrijdcircuit doch dat belet hem toch niet her en der tal van ereprijzen in de wacht te slepen.
Het programma oogt alvast bekoorlijk met om te beginnen de Nocturne van Dinu Lipatti en Le Tombeau de Couperin van Maurits Ravel. Dan volgt de sonate Op. 1 van Alban Berg wiens pianomuziek het einde van de Romantische periode inluidde zonder hierbij evenwel aan gevoelsmatigheid in te boeten. Besluiten doet de solo-pianist met Fünf Klavierstücke Op. 3 van Richard Strauss, die overigens ook heel wat pianomuziek schreef.
Concert met drankje achteraf kost 18€, concert met aansluitend driegangenmaal en koffie maar excl. dranken 43€. Zich vooraf aanmelden verdient aanbeveling. Meer info op www.rosario.be .
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief