BEVER – Tabletcursus in het Bever Hof heeft veel succes

BEVER – Tabletcursus in het Bever Hof heeft veel succes

1_tabletcursus_bibbem_2018__4_
BEVER – Tabletcursus in het Bever Hof heeft veel succes - © Deschuyffeleer
 
Tabletcursus_bibbem_2018__2_
BEVER – Tabletcursus in het Bever Hof heeft veel succes - © Deschuyffeleer
 
Tabletcursus_bibbem_2018__3_
BEVER – Tabletcursus in het Bever Hof heeft veel succes - © Deschuyffeleer
 
Tabletcursus_bibbem_2018__5_
BEVER – Tabletcursus in het Bever Hof heeft veel succes - © Deschuyffeleer
 
Tabletcursus_bibbem_2018__6_
BEVER – Tabletcursus in het Bever Hof heeft veel succes - © Deschuyffeleer
 

Niet alleen voor haar leden maar ook voor niet-leden pakt de seniorenvereniging Bibbem in de cafetarialokalen van het Bever Hof in de Kamstraat, uit met twee reeksen van telkens drie namiddagen tabletcursussen. Voor de eerste module tekenden alvast 11 geïnteresseerden in. Educatieve medewerker van Fedos Tom Verhavert was de lesgever.

Marie-Jeanne Deschuyteneer, één van de Bibbem-draaischijven: “Om ook onze leden evenals andere belangstellenden van de voordelen van de tablet te kunnen laten genieten klopte onze vereniging  aan bij Fedos (Federatie Onafhankelijke Senioren vzw) voor het opzetten van lessen aangepast aan senioren”.
 “Wie een tablet aanschaft doet er meteen ook goed aan om ze te leren gebruiken. Nu ja, leren is misschien een wat groot woord, laat ons eerder zeggen wennen aan”, is in eerste instantie de raad van Tom Verhavert.  “In de praktijk zie ik spijtig genoeg maar al te dikwijls dat een tablet na een paar stuntelige pogingen veilig en wel in de ene of andere lade wordt opgeborgen. Dat is zonde én voor de kost én vooral omdat een tablet zelfs voor een senior die weinig of geen pap gegeten heeft van informatica veel deuren kan openen”.
“In onze cursus, waar men zowel mensen aantreft die wel al enige notie hebben van het functioneren van een tablet als anderen die er totaal nog geen notie van hebben, wordt er dan ook gestart van bij het begin en wordt het ritme aangepast aan het publiek”, klinkt het nog bij de lesgever. “Alvorens met de verschillende applicaties aan de slag te gaan wordt dan ook antwoord gegeven op onder meer wat een tablet is en een PC, welke termen eigen zijn aan tablets, wat het verschil is tussen tablet en iPad, moet ik met een PC kunnen werken alvorens ik een tablet kan gebruiken, welke de grote verschillen zijn tussen iPad en Android tablets, waarom een tablet handig is, de tablet al dan niet gezien als een vervanger voor een PC / laptop, een 7 of een 10 inch scherm, Wifi, 3G of 4G verbinding, wat downloaden is en hoe doe ik dat op een veilige manier, kan ik een tablet gebruiken als fototoestel en als e-reader, kan ik via mijn tablet een mail versturen , wat zijn de voor- en nadelen van een G-mail-adres, kan ik met mijn tablet goedkoop telefoneren en is bankieren via mijn tablet wel veilig”.
Wie de basiskennis nopens het gebruik van de tablet reeds onder de knie heeft kan nog aansluiten bij de tweede reeks van drie namiddagen waarbij vooral specifieke applicaties worden toegelicht. Deze cursussen gaan eveneens door in het Bever Hof op maandag 9, 16 en 23 april telkens van 13u30 tot 16u. Deelnemen kost 8€ per les voor leden, 10€ voor niet-leden en is ter plaatse te betalen.
Meer info en contact: marie.jeanne.deschuyteneer@telenet.be  (0471/39.20.84 - 054/58.02.52) of jpc.jda@gmail.com (0495/66.68.75 - 054/58.74.27).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019

archief