BEVER – Open voor de Mens wil aanpassingen aan ontwerp bouw evenementenzaal

BEVER – Open voor de Mens wil aanpassingen aan ontwerp bouw evenementenzaal

Open_voor_de_mens_wil_aanpassingen_aan_ontwerp_bouw_evenementenzaal
BEVER – Open voor de Mens wil aanpassingen aan ontwerp bouw evenementenzaal - © Deschuyffeleer
 

In een open brief aan de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer hekelt Open voor de Mens, de minderheidsfractie in de gemeenteraad, het feit dat zij door de CD&V-meerderheid niet afdoende betrokken is geworden bij de ontwerpen voor de bouw van de evenementenzaal in het centrum. Open voor de Mens komt nu dan ook op de proppen met een reeks suggesties aan het gemeentebestuur voor het aanpassen van de ontwerpen die werden voorgesteld tijdens de informatieve vergadering voor de buurtbewoners, de verenigingen en de gemeenteraadsleden in het begin van de maand.

Ongehoord
Woordvoerder Werner Godfroid geeft aan dat zijn Open voor de Mens-fractie “het ongehoord vindt dat de ontwerpen van de zaal nooit zijn besproken in de gemeenteraad terwijl zijn fractie  in het hoogste beslissingsorgaan van de gemeente toch de spreekbuis is van 40% van de Beverse bevolking. Wij vinden dat de belangrijkste investering van deze legislatuur zou moeten gedragen worden met een grote meerderheid, wat mogelijk was geweest indien het schepencollege ons had betrokken bij de voorbesprekingen. Omdat de plannen van de bouw nooit op de gemeenteraad geagendeerd zijn geweest heeft Open voor de Mens zich genoodzaakt gezien ettelijke keren bij het agendapunt Varia te vragen naar de stand van zaken inzage van de plannen. Maar het was altijd te prematuur. We hebben zelfs gepleit om een werkgroep op te richten met vertegenwoordigers van de meerderheid en minderheid maar ook dat voorstel werd niet weerhouden”.
Suggesties
Tijdens de informatieve vergadering opperde Open voor de Mens alvast geen principieel bezwaar tegen de plaats waar de zaal zal worden gebouwd. “Vele aanwezigen spraken echter de bezorgdheid uit over de noodzaak van een zeer degelijke geluidsisolatie”, vervolgt Werner Godfroid. “Daarom is het dan ook noodzakelijk hieraan veel aandacht te besteden”.
Als eerste suggestie schuift Open voor de Mens naar voren de ingang van de zaal te bepalen aan de hand van een akoestische studie door een gespecialiseerd bureau evenals van praktische overwegingen zoals de nabijheid van huizen. De minderheidsfractie blijkt ook niet in te zien waarom de zaal 20 m langer dan de huidige dient te zijn. Enkel het vergroten van de keuken zou aangewezen zijn. Ook wordt gepleit voor het inpassen van een ineenschuifbare wand om de zaal in kleinere gedeelten te kunnen opdelen.
Om overlast en dan vooral lawaaioverlast voor de buurt tegen te gaan ziet Open voor de Mens verder ook heil in het voorzien van een groot toegangssas en van super isolerende en niet te openen ramen temeer daar in de zaal toch al ventilatie wordt voorzien. Het terras achteraan de zaal kan in die zin eveneens op weinig begrip rekenen. Ook wil de oppositiefractie dat het gemeentebestuur het aantal fuiven beperkt tot vijf per jaar, privé-fuiven inbegrepen. En om wildplassen tegen te gaan wil Open voor de Mens ook dat niet te ver van de uitgang een openbaar urinoir wordt voorzien.
Ten slotte geeft Open voor de Mens ook nog aan voorstander te zijn van verder overleg met de voetbalclub wiens installaties vlak naast de nieuwe evenementenzaal komen te liggen en waardoor ook vanuit deze hoek een aantal bedenkingen en grieven opborrelen.       
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 01 nov 2018

archief