BEVER – Jean-Pierre Beké wint de eerste fotowedstrijd van de plaatselijke facebookgroep

C21

BEVER – Jean-Pierre Beké wint de eerste fotowedstrijd van de plaatselijke facebookgroep

Gewonnen_foto_bek__
BEVER – Jean-Pierre Beké wint de eerste fotowedstrijd van de plaatselijke facebookgroep - Foto ingezonden
 
Prijs_foto_bek__
BEVER – Jean-Pierre Beké wint de eerste fotowedstrijd van de plaatselijke facebookgroep - Foto ingezonden
 

De eerste laureaat van de eerste fotowedstrijd op de facebookpagina van de publieke groep ‘Beiver’ is Jean-Pierre Beké geworden uit het gehucht Romont. Zijn foto van twee paarden op een weide aan een hooiruif op een mistige ochtend en met in de achtergrond een typisch Bevers landschap werd door de jury bekroond om ‘zijn sterk beeld, weinig of geen bewerking, tijdloos en vooral puur’.

De mooiste foto van het lieflijk Bever
Het was beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem die een tweetal maanden geleden de fotowedstrijd lanceerde op de facebookpagina ‘Beiver’. De publieke groep telt momenteel overigens een 962 leden. Thierry Van Vreckem: “De leden werden uitgenodigd hun mooiste foto van hun lieflijk Bever door te sturen, niet bewerkt met een filter of photoshop maar gewoon puur in eenvoud en krachtig in opbouw. De winnende foto zou dan een tijdje prijken als de omslagfoto op onze FB-pagina. Het moesten uiteraard foto’s zijn gemaakt in Bever. Het succes was overrompelend. Wij ontvingen een hele pleiade foto’s die werden aangeleverd door in totaal een 60-tal personen”.
Kunstzinnigheid in pure eenvoud
Met zijn initiatief wilde Thierry Van Vreckem de ogen van vele mensen openen rond fotografie en daarbij ook zijn uitgesproken liefde voor het landelijke Bever betrekken: “Op de FB-pagina zie je meer dan ooit foto’s verschijnen. Iedereen is lekker fotograaf. Iedereen liket de foto’s maar zonder goed te kijken. De hobbyfotografen denken dat ze de profs van deze tijd zijn, zonder opleiding, zonder kennis van de geschiedenis van de fotografie. En ook over de fotowedstrijden valt wel één en ander te zeggen. Iedereen kan er aan meedoen. Iedere dag kan je wel ergens deelnemen aan een wedstrijd. Vandaar dan ook het idee om ook in Bever zo’n wedstrijd op poten te zetten maar dan vooral gebaseerd op kunstzinnigheid”.
Voor het mee beoordelen van de geposte foto’s deed Thierry Van Vreckem een beroep op de leden van de cultuurraad. “De winnaar Jean-Pierre Beke is alvast een man die weet wat fotograferen is. Hij bestookt ons ook niet constant met beelden. Zijn foto’s zijn puur in eenvoud. Hij is er ook altijd de man niet naar die constant pluimen wil krijgen voor zijn foto’s”, spreekt de initiatiefnemer zijn waardering voor de winnaar uit.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief