HERNE/BEVER – Wielerliefhebbers worden op hun wenken bediend

HERNE/BEVER – Wielerliefhebbers worden op hun wenken bediend

Herne_bever_____wielerliefhebbers_worden_op_hun_wenken_bediend
HERNE/BEVER – Wielerliefhebbers worden op hun wenken bediend - © Deschuyffeleer
 

De eerstvolgende dagen viert de wielersport opnieuw hoogtij in de streek met wedstrijden in Herfelingen, Herne en Bever. In Herfelingen zijn het de juniores die aan de start verschijnen, in Herne en Bever tijdens midweekwedstrijden de elite zonder contract en de beloften. De drie wedstrijden zijn alvast nu al verzekerd van een sterk bezet deelnemersveld met een internationaal tintje.

Juniores in Herfelingen
Wielerclub De Smurfen opent de reeks op zaterdag 14 april om 15u in Herfelingen met haar 26ste Grote Prijs voor juniores. Op basis van de voorinschrijvingen die nu al oplopen tot dicht in de buurt van het maximum van 150 mogen de organisatoren allicht hun bordje ‘Volzet’ uit de kast halen. Naast een sterke internationale bezetting wordt ook graag uitgekeken naar de prestaties van de streekkeurtroepen Cureghem Sportief, Onder Ons Parike en Jonge Rakkers Vollezele. Het is ook uitkijken of de streekrenners Remco Evenepoel (Schepdael) en Sébastien Van Poppel (Galmaarden), die dit seizoen al minstens een overwinning behaalden, aan de start zullen verschijnen.
De renners krijgen een totaalafstand van 94 km voor de wielen geschoven opgedeeld in 13 ronden van ieder 7,2 km in Herfelingen en Heikruis. Het parcours in het aanhoudend lichtgolvend Pajots landschap is voldoende selectief om er een fel betwiste koers van te maken.
De Smurfen plaatsen het koersgebeuren overigens ook nog in een breder kader. Met de steun van De Nationale Loterij voorzien zij een reeks verrassingsmomenten met muzikale animatie, hapjes en drankjes om door middel van hun wedstrijd leven in de brouwerij van het dorpsleven te brengen en de folklore rond ‘de koers’ in stand te houden.
Bever
In Bever rijden de elite zonder contract en beloften op woensdag 18 april om 15u hun wedstrijd over een afstand van 124 km met iedere ronde de beklimming van de Herhout vanuit Viane naar Tollembeek toe. Er dienen 13 ronden afgelegd van ieder nagenoeg 10 km. De organiserende wielerclub De Pedaal verwacht ook deze keer in het centrum van de gemeente weer een sterk deelnemers en voorziet alvast ook een prijzenbedrag van 810€. Bovendien wordt iedere renner die zich rangschikt vanaf de 31ste tot de 50ste plaats beloond met 10€. Vorig jaar toonde Gianni Marchand (Aartrijke) zich de sterkste en dit voor Timmy Diependaele en Timothy Stevens.
Herne
De Markspurters van voorzitter Luc Troncquo dan weer ontvangen een week na Bever, op woensdag 25 april om 15u, eveneens de elite zonder contract en beloften aan het Parochiaal Centrum in de Lindestraat voor een wedstrijd over 114 km, opgedeeld in 14 ronden van ieder 8,2 km met telkenmale enkele pittige kuitenbijters als uiteindelijke scherprechter. Hier bedraagt het prijzengeld 700€ en wordt elke ronde een premie van 10€ voorzien aan de aankomst. Vorig jaar was het de beresterke Amerikaan Ward Tanner die de zegebloemen mocht in ontvangst. Hij versloeg in de spurt zijn vluchtgezellen Robbe Gijs en Sefa Yiber.
En verder
Het wielerfestijn in de zuid-westelijke hoek van het Pajottenland wordt enkele dagen later overigens verdergezet met de junioreswedstrijd in Tollembeek op zaterdag 28 april en met het provinciaal kampioenschap voor elite zonder contract en beloften op de top van de Bosberg in Galmaarden op zondag 29 april in een organisatie van Galmaarden Sportief.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019

archief