Pelote Club BEVER sterk gewapend voor het nieuws kaatsseizoen

C21

Pelote Club BEVER sterk gewapend voor het nieuws kaatsseizoen

1_kaatsers_bever_2018__4_
Pelote Club BEVER sterk gewapend voor het nieuws kaatsseizoen - © Deschuyffeleer
 
2_kaatsers_bever_2018__2_
Pelote Club BEVER sterk gewapend voor het nieuws kaatsseizoen - © Deschuyffeleer
 
3_kaatsers_bever_2018__3_
Pelote Club BEVER sterk gewapend voor het nieuws kaatsseizoen - © Deschuyffeleer
 
4_kaatsers_bever_2018__1_
Pelote Club BEVER sterk gewapend voor het nieuws kaatsseizoen - © Deschuyffeleer
 

Precies op de dag dat met de gewezen Galmaardse verslaggever van Het Laatste Nieuws Georges Mertens, een kaatsicoon en een kaatskenner bij uitstek in de streek, ten grave werd gedragen stelde de bestuursploeg van Pelote Club Bever tijdens een gezellig samenzijn met spelers, sponsors en medewerkers zijn ploegen voor het komend kaatsseizoen voor. Na het desastreuze voorbije seizoen waarbij een tuimelpartij vanuit Nationale 1 naar Nationale 2 niet kon vermeden worden hoopt de club dit seizoen nu, met een haast volledige nieuwe ploeg, alleszins de kop te kunnen spelen in de competitie en zo haar trouwe supporters opnieuw kaatstopsport van niveau te kunnen aanbieden.

Ploegkern van Kokejane
De club maakte dankbaar gebruik van het opdoeken van de kaatsploeg van Kokejane om vier spelers van die ontbonden kaatsvereniging aan te trekken. Zo zouden de opgebouwde cohesie, de teamspirit en de kameraadschappelijke sfeer eigen aan die ploeg van Kokejane samen met de mettertijd opgedane ervaring onder de leiding van hun gewezen coach-trainer Geert Vandervelden nu hun vruchten in Bever moeten kunnen afwerpen. Die vier spelers zijn Sébastien Loncke, Maxence Dupont, Cédric Boonaert en Johan Ost. En met ploegbenjamin Eric Bremeels, overgekomen van Oedeghien, werd nog een ander bijzonder beloftevol kaatser ingehaald. Olivier Cauchie, de nieuwe ploegkapitein, dan weer is de enige speler die de club trouw is gebleven.
Ook de tweede ploeg in Lagere 3 onderging een grondige gedaanteverandering. Die ploeg kan nu rekenen op de drie broers Glenn, Bjarne en Berzin Gommers evenals op Remco Van Hove, Devlin Wijnant, Nils Vlassenbroek en Bart Dullekens. “Dat is een ganse nieuwe ploeg met enkele jongens die al enige tijd inactief bleven maar ook met twee jongens die nu toch al enkele jaren in onze jeugdploegen speelden”, aldus draaischijf Camille Cools. Overigens tracht Bever ook nog met jeugdploegen de liefde voor de kaatssport bij jongeren in stand te houden.
De truitjes van de ploegen dragen ook dit jaar de logo’s van de vijf hoofdsponsors en dat zijn Dakwerken Freddy Matthijs (Herne), Service Consulting (Tollembeek) de firma Defrancq (Sint-Pieters-Leeuw), Building & Finishing Consultancy (Deux-Acren) en Bank & Verzekering Pajot Partners Recordbank, dat later in het seizoen opgaat in ING.
Jammer genoeg geen streekderby’s meer
Waar in het verleden de Beverse club zich nog haast jaarlijks kon opmaken voor felle streekderby’s tegen Kokejane en Herne is dit niet langer het geval. Zowel Herne als Kokejane hielden op te bestaan. Samen met Galmaarden in Nationale 1 is het enkel ook nog Pelote Club Bever die de kaatseer in de zuid-westelijke hoek in het Pajottenland op niveau in stand houdt. Het was ooit anders met onder meer de lange successtory van Tollembeek vooral onder de leiding van de betreurde Edgard Desmecht.
Voor de competitie in Nationale 2 dient Bever het op te nemen tegen zeven Vlaamse en vijf Waalse ploegen. Aan Vlaamse kant zijn dat Baasrode N2, Buizingen AR, Halle, Hamme-Zogge, Kastel, Ninove en Wieze. De Waalse tegenstanders zijn Blicquy, Genappe, Montroeul, Vaudignies en Warêt.
Tijdens de eerste competitiedag op zaterdag 28 april speelt Bever op verplaatsing bij Warêt. De dag nadien ontvangt de ploeg van het Makrallendorp Ninove. Na dat openingsweekend zal allicht al blijken of de nieuwe ploeg van Bever al dan niet de gekoesterde hoop van het clubsbetuur kan waarmaken.                     
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief