BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel

BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel

1_gwendolyn_rutten_zorgcarousel__22_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel - © Deschuyffeleer
 
Gwendolyn_rutten_zorgcarousel__4_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel - © Deschuyffeleer
 
Gwendolyn_rutten_zorgcarousel__8_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel - © Deschuyffeleer
 
Gwendolyn_rutten_zorgcarousel__19_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel - © Deschuyffeleer
 
Gwendolyn_rutten_zorgcarousel__24_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel - Met Rudi Geuens en Jan Van Eeckhoudt © Deschuyffeleer
 
Gwendolyn_rutten_zorgcarousel__30_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel -Met de gemeenteraadsleden Henk Verhofstadt en Ghislain Vandercapellen -© Deschuyffeleer
 
Gwendolyn_rutten_zorgcarousel__34_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel - Met regio-coördinator Kathleen D’Herde - © Deschuyffeleer
 
Gwendolyn_rutten_zorgcarousel__37_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel - © Deschuyffeleer
 

Gwendolyn Rutten was vandaag te gast in Bever. De Open Vld-voorzitter bezocht er De Zorgcarrousel in het gehucht Pontembeek. De Zorgcarrousel is een tijdelijke thuishaven voor zorgbehoevende personen. Het zijn de zelfstandige verplegers en tevens uitbaters Rudi Geuens en Jan Van Eeckhoudt die er samen met een professioneel team voor zorgen dat de 8 logés kunnen genieten van een vernieuwende benadering rond een tijdelijke opvang. Dat alles gebeurt er in een uitermate ongedwongen landelijke en familiale sfeer.

Na een hartelijke begroeting met een babbeltje hier en een babbeltje daar werd mevrouw Rutten getrakteerd op een rondleiding op de site waarbij de bewondering én voor de locatie én voor het concept niet lang verholen bleven.
Tijdens de rondleiding nam Rudi Geuens de gelegenheid te baat om de Open Vld-voorzitter te wijzen op de stiefmoederlijke behandeling die De Zorgcarrousel vanuit verschillende overheidsdiensten met op kop de BTW en de vennootschapsbelasting moet ondergaan.  “Het is uiteraard niet mijn intentie om hetzij een oordeel te vellen hetzij een tussenkomst in bestaande dossiers te gaan forceren. Ik zie hier een uitzonderlijk geslaagd, innovatief concept met een visie naar de toekomst en waarbij ‘zorg’ en ‘toerisme’ hand in hand gaan. Het is mogelijk dat de btw-problematiek die wordt aangehaald juist ontstaan is omdat het ook voor de administratie geen alledaagse maar wel een vernieuwende en eerder onbekende constructie is”, gaf Gwendolyn Rutten in een reactie aan.
Rutten’s ‘Ronde van Vlaanderen’ 
Naast Carrousel-medewerkster Christine Sauvage waren ook en namens de lokale afdeling van Open Vld de gemeenteraadsleden Henk Verhofstadt en Ghislain Vandercapellen bij het bezoek aanwezig.
Het bezoek kadert overigens in Rutten’s ‘Ronde van Vlaanderen’, waarbij ze vóór de gemeenteraadsverkiezingen in oktober tracht alle 308 Vlaamse gemeenten aan te doen. Bij haar bezoek was mevrouw Rutten vergezeld van regio-coördinator Kathleen D’Herde.
Ook de 50-jarige uitbater Rudi Geuens wenst daadwerkelijk deel te nemen aan het gemeentelijk bestuur. Samen met zijn 10 collega-lijstgenoten stelt hij zich dan ook deze keer kandidaat op de plaatselijke Open voor de Mens-lijst. Lijsttrekker blijft de huidige fractieleider in de gemeenteraad Henk Verhofstadt. Verdere vertrouwde kandidaten op de lijst zijn de huidige gemeenteraadsleden Marie-Elise Vanderkelen (2), Sabine Vermassen (4), Werner Godfroid (5) en lijstduwer Ghislain Vandercapellen (11) evenals de OCMW-raadsleden Yvo Reygaerts (3), Sophie Peremans (6), Rudi Geuens (7), Cathy Van Damme (8) en de nieuwkomers Phéline Weverbergh (9) en David Robert (10).
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 06 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief