BEVER – Buurtbewoner bekoopt moedige tussenkomst bij diefstal met een gebroken neus

C21

BEVER – Buurtbewoner bekoopt moedige tussenkomst bij diefstal met een gebroken neus

Dieven_bever_1
BEVER – Buurtbewoner bekoopt moedige tussenkomst bij diefstal met een gebroken neus - © Deschuyffeleer
 

In de nacht van zondag 22 op maandag 23 juli was klaarblijkelijk een dievenbende op pad in de buurt van onder meer Kerkhove. Buurtbewoner Bram D., gealarmeerd door een familielid, moest evenwel zijn tussenkomst om na te gaan wat er precies aan de hand was bekopen met een resem rake slagen van één van de  vermoedelijke dieven. De moedige man hield er een gebroken neus en een verblijf van twee dagen in het ziekenhuis in Geraadsbergen aan over. Dat is wat thans in Bever algemeen bekend is geworden.

Het was buurtbewoonster Marie-Elise V. die rond 2u15 in haar slaap werd gewekt door een verdacht lawaai. Bij nazicht merkte zij een verdacht voertuig op in Kerkhove op de baan die leidt naar Burght. Het voertuig stond enigszins verscholen opgesteld in een brede haag. Zij verwittigde haar dochter die naast haar woont. Bram D., de partner van de dochter, liet zich niet pramen en toog met zijn gsm in de hand op onderzoek in de richting van het verdacht voertuig.
Bijna ter hoogte van het voertuig gekomen hoorde hij stemmen en merkte hij plots drie mannen op, waaronder één met een rugzak, die in de richting van het geparkeerde voertuig liepen. Toen die hem opmerkten keerde één van hen zich tegen de moedige buurtbewoner met een reeks rake klappen. Tegenover die kaalhoofdige reus van het trio met een gestalte van om en bij de 2 m had hij evenwel geen schijn van kans. De verdachten werden klaarduidelijk verrast door het moedig optreden van Bram en zijn daarbij allicht in paniek geslagen. Terwijl de vechtende trawant door zijn kompanen werd aangezet om in de wagen plaats te nemen om zo de vlucht verder te kunnen inzetten vielen de woorden “putain de merde”, een frans scheldwoord dat dan ook laat veronderstellen dat de verdachten afkomstig zijn uit het Franstalig landsgebied of het noorden van Frankrijk.
Terwijl het trio zich opmaakte om met het voertuig, waarin mogelijk nog een vierde verdachte aan het stuur zat, weg te vluchten ging de rit eerst richting Burght om daarna rechtsom te keren en weg te scheuren in de richting van de autosnelweg, Zoveel als mogelijk bleef Bram roepen. Zijn hulpgeroep werd uiteindelijk door andere buurtbewoners opgevangen en die snelden hem dan ter hulp. Intussen waren ook de politie diensten en de hulpdiensten gealarmeerd door zijn partner.
Geregeld wordt Bever getroffen door inbraken in woningen en verdachte toestanden waarbij traagrijdende voertuigen al dan niet met Franse nummerplaten de gemeente afschuimen. De nabijheid van de autosnelweg A-8 is hieraan niet vreemd. Korpschef Marc Hellinckx van de politie Pajottenland pleitte overigens daarom nog tijdens de jongste gemeenteraad voor het installeren van ANPR-camera’s bij het in- en uitrijden in Commijn van de gewestweg N263.
De verdachten verplaatsten zich met een voertuig van het merk Renault allicht van het verouderde type Scenic. Het voertuig was donker van kleur in het gamma van donkergrijs tot zwart.
Wie meer informatie kan aanbrengen over deze feiten of andere gelijkaardige verdachte toestanden in Bever kan daarmee steeds terecht bij de politie.  
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief