BEVER - Bever, kruispunt van culturen * Biévène, à la croisée des cultures

BEVER - Bever, kruispunt van culturen * Biévène, à la croisée des cultures

Logo_bever
 
Aan het gemeentehuis van Bever komt een ijzeren frame met aankondigingspanelen voor de activiteiten van de vele lokale verenigingen.  Voor het bovenschrift van het frame werd beroep gedaan op de inspiratie van de Beverse bevolking.
 
Uit de 84 ingediende slogans heeft een jury samengesteld door de gemeentelijke raad voor cultuurbeleid de volgende slogan weerhouden:
 
Bever, kruispunt van culturen * Biévène, à la croisée des cultures.
 
“De slogan geeft een positieve boodschap. Het begrip cultuur dekt ook meer dan “gemeenschap”. Het vertelt over samenleven, verenigingen, openheid en menselijkheid, kunstbeleving, cultuur,… Bever is immers een gemeente met een bloeiend verenigingsleven. Zij  doet aan actieve kunstpromotie en is  daarbij een gemeente waar beide taalgemeenschappen in vrede met elkaar leven” aldus de voorzitter van de cultuurraad Werner Godfroid.
 
De occasionele jury was samengesteld uit de schepen voor cultuur Merleen Flamant, gemeenteraadslid Martine Lescrève, leden van de gemeentelijke raad voor cultuurbeleid Johan Vriens en Werner Godfroid  en Jan Heyvaert, taaldeskundige en ondervoorzitter van de cultuurraad van  Galmaarden. De ingediende slogans werden volstrekt anoniem behandeld.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 21 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief