BEVER - Vele appeltjes voor de dorst ook bij fruitbedrijf Demeulemeester te persen

C21

BEVER - Vele appeltjes voor de dorst ook bij fruitbedrijf Demeulemeester te persen

Fruitpers_in_bever
BEVER - Vele appeltjes voor de dorst ook bij fruitbedrijf Demeulemeester te persen - © Deschuyffeleer
 

Het fruit hangt weer met blozende wangetjes aan de hoogstambomen. Helaas gaat jaarlijks heel wat fruit verloren omdat het niet geplukt wordt en al rottend op de grond aan zijn einde komt. En dat wil het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei nu vermijden door de mensen aan te sporen al dat heerlijke fruit te plukken en eventueel te verwerken tot vruchtensap.

U vraagt, zij plukken

De gloednieuwe website goedgeplukt.be brengt eigenaars van hoogstamboomgaarden in contact met mensen die op zoek zijn naar plukvers fruit van eigen bodem en die daarvoor bewust de boom in willen. Het principe is eenvoudig. Mensen registeren zich en laten weten of ze fruit hebben of fruit willen. Plukker en aanbieder komen zelf overeen of er bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn. Een overzichtelijke kaart op de website toont het aanbod van fruit per regio. 

Vaste fruitpers in Bever

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei promoot daarbij de vaste fruitpers van Patrick en Margaret Demeulemeester in Bever en de mobiele fruitpersers die de streek doorkruisen om je eigen vruchtensap te laten persen. Het fruitbedrijf Demeulemeester (Burght 27, Bever) heeft eigen sappen, maar perst ook in opdracht. Na reservatie kan je er je fruit afzetten en een paar dagen later is je sap klaar naar keuze in een tapvaatje of herbruikbare glazen flessen. Voor de wijn- en cidermakers is het eveneens nuttig te noteren dat persen ook kan zonder pasteuriseren met afvullen in zelf mee te brengen vaten. Info en reserveren via 0494/72.56.76 of  demeulemeester27@skynet.be .

Mobiele fruitpersers
 
Dit jaar doen verder ook drie mobiele fruitpersen onze regio aan. Ook deze persen zijn intussen een vaste waarde in het Pajottenland en de Zennevallei geworden. Nadere informatie op www.mobielefruitpers.be.
 
 
Voorwaarden verbonden aan de mobiele en vaste fruitpersen
 
·        Altijd vooraf reserveren!
·        8 à 10 kg fruit = 5 l gepasteuriseerd sap
·        Minimum hoeveelheid: 75 kg voor mobiele persen en 150 kg in Bever
·        Minstens 2/3e appels en peren
·        Ook valfruit en aangetast fruit (niet rot) is toegelaten  

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief