BEVER – Fietsclub Klimax opent met haar wandel- en MTB-tochten het nieuw Halloweenseizoen

C21

BEVER – Fietsclub Klimax opent met haar wandel- en MTB-tochten het nieuw Halloweenseizoen

Dsc01383
BEVER – Fietsclub Klimax opent met haar wandel- en MTB-tochten het nieuw Halloweenseizoen - chris, An, Danny, Alain, Philippe en Max - © Deschuyffeleer
 
Halloween_klimax_20180001
BEVER – Fietsclub Klimax opent met haar wandel- en MTB-tochten het nieuw Halloweenseizoen - Affiche
 

Op vrijdagavond 19 oktober begeeft fietsclub Klimax zich andermaal bijzonder enthousiast op het organisatorisch pad. Want dan pakt zij al voor de 16de keer uit met haar inmiddels in de wijde omgeving vermaarde Halloween wandel- en mountainbiketochten doorheen het typisch landelijk Pajots decor in en rond Bever. Dit jaar is ‘Night of the Serial Killers ’ het thema. Hoeft het gezegd dat een onvoorziene ontmoeting met Hannibal lecter, Freddy Krueger of vader en dochter Pandy nooit ver weg zouden kunnen zijn. Met haar organisatie bijt Klimax alleszins opnieuw de spits af van het Halloweengebeuren in de streek.

Klimax met voorzitter Max Desmecht en haar hechte kerngroep heeft zich de jongste jaren alleszins een stevige reputatie in het organiseren weten op te bouwen. Naast haar uitdagende mountainbiketochten tijdens de Dorpsfeesten in augustus met onder meer de doortocht in de steengroeve van Lessen scheren nu ook met hun Halloween wandel- en mountainbiketochten al enkele jaren hoge toppen.
Mountainbiken
Ook nu weer legt Klimax zowel de wandelaars als de MTB-ers in de watten. De mountainbikers krijgen een tocht van 30 km voorgeschoteld doorheen bossen en veldwegen.
Halverwege is er een bevoorrading, afzonderlijk van de wandelaars, met glühwein en pompoensoep en een reeks aan versnaperingen. Aan de aankomst wacht de deelnemers dan nog een gratis lekkere pannenkoek. Uiteraard zijn ook deze keer vanuit de organisatie bike-wash, douches en een pechverleningsdienst beschikbaar.
Wandelen    
Voor de wandelaars dan weer werd een parcours van goed 7 km uitgetekend uiteraard eveneens doorheen de landelijke omgeving in de gemeente. Het is volledig gescheiden van het MTB-parcours en heeft zoals gebruikelijke een bevoorrading in het gehucht Akrenbos. En om de typisch huiverachtige en griezelige Halloween-sfeer op te snuiven zijn onderweg niet minder dan zeven verrassende en uitermate verzorgde animaties voorzien.  Ook de wandelaars wacht dan bij aankomst nog een lekkere warme pannenkoek.
Nieuw dit jaar is de startplaats. Vertrekken kan tussen 19u en 20u30 vanuit de kantine van de kaatsclub geleden achter de speelplaats van de basisschool Ak’Cent. De vertrekplaats is te bereiken via Kerkhove (aan Ak’Cent). De auto kan achtergelaten worden op een weide gelegen op amper 100 m van de startplaats. Die parking zal duidelijk gesignaleerd zijn.
Veiligheid
“Voor het gesmeerd verloop van de tochten zet Klimax tientallen medewerkers in. Het gemeentebestuur verleent dan weer vooral materiële steun. Voor het bijdragen tot het creëren van de typische warme Halloweensfeer sporen de organisatoren de deelnemers overigens aan zo veel als mogelijk verkleed aan de tochten deel te nemen.
Meer info via klimax.mtbever@gmail.com of 0485/59.66.31.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief