BEVER – Lijst Bij ons in Bever – Chez nous à Biévène wint het verkiezingspleit

BEVER – Lijst Bij ons in Bever – Chez nous à Biévène wint het verkiezingspleit

Bever
BEVER – Lijst Bij ons in Bever – Chez nous à Biévène wint het verkiezingspleit - © Deschuyffeleer
 

Bij de verkiezingen van de gemeenteraad afgelopen zondag leek het een spannende strijd te zullen worden tussen aan de ene kant de lijst 'Bij ons in Bever – Chez nous à Biévène' met uittredend OCMW-voorzitter en schepen Dirk Willem als lijsttrekker en aan de andere kant de lijst 'Open voor de Mens' met Henk Verhofstadt als voorman. De kiezer besliste het pleit in het voordeel van de nieuw gebouwde ploeg rond Dirk Willem, die de zes zetels van de vroegere CD&V-lijst wist te behouden. Ondanks een hardnekkige oppositie en een felle campagne van 'Open voor de Mens' bleef die steken op zijn vijf zetels. De pas in laatste instantie ingediende lijst van N-VA speelde geen rol van betekenis. 

“De uitslag overtreft onze verwachtingen”, zegt lijsttrekker Dirk Willem van de lijst 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' als uitloper van de vroegere CD&V-lijst van uittredend burgemeester Luc Deneyer tegen al wie het horen wil en zo onder meer ook vooreerst op Ring-TV. “Wij hebben een volledig nieuwe ploeg in stelling gebracht met jonge kandidaten. De absolute meerderheid is dan ook schitterend. Open voor de Mens leek zegezeker maar zijn harde – vaak persoonlijke – heeft niet geloond”. Willem haalde wel niet het grootste aantal voorkeurstemmen. Dat was weggelegd voor Kristof Cattie, nummer 3 op de lijst met 380 stemmen. Willem werd afgevlagd op 362 voorkeurstemmen: “Dat kan mij eerlijk gezegd niets schelen. Wij hebben dit als ploeg waargemaakt. De komende weken bekijken wij de juiste invulling van de ambten”.
 
Bij 'Open voor de Mens' is de ontgoocheling uiteraard vrij groot. Lijsttrekker Henk Verhofstadt (326 voorkeurstemmen): “Ondanks onze constructieve opstelling de aflopende legislatuur zijn wij er niet in geslaagd het laken naar ons toe te halen. Opbouwend aan gezonde politiek doen blijft voorlopig althans niet lonend te zijn. Het blijkt gemakkelijker te zijn met de stroom mee te varen dan durven de nek uit te steken en de stroom een andere positieve richting aan te wijzen. Wij blijven evenwel niet bij de pakken zitten en maken ons terug op voor een nieuwe en ook deze keer, constructieve oppositiekuur. Eens moet onze positieve ingesteldheid beloond worden. Onze inwoners verdienen dat”.   
 
Het aantal behaalde voorkeurstemmen is onder meer te lezen via deze link
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019

archief