BEVER – Dirk Willem mag de burgemeesterssjerp klaarleggen

BEVER – Dirk Willem mag de burgemeesterssjerp klaarleggen

Naamloos
BEVER – Volgende legislatuur krijgt BEVER twee burgemeesters : Dirk Willem en Kristof Catie - Foto's ingezonden
 

Dirk Willem volgt de eerste drie jaar van de komende zesjarige legislatuur Luc Deneyer op als burgemeester. Dat blijkt uit een tweetalige persmededeling van de voorzitter van de lokale lijst 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène'. De tweede helft van de legislatuur dan mag Kristof Cattie, die bij de verkiezingen 18 voorkeurstemmen meer behaalde dan lijsttrekker Dirk Willem, de tricolore sjerp omgorden.

Bij de verkiezingen behaalde de tweetalige lijst 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' met 50,7% van de stemmen een absolute meerderheid van zes zetels in de gemeenteraad. Opponent 'Open voor de Mens' moest zich tevreden stellen met 43,8% en vijf zetels. N-VA, die onder meer en vooral het Vlaams karakter van Bever in de verkiezingsstrijd beklemtoonde en die voor de eerste keer opkwam in het Makrallendorp, behaalde 5,5%.
 
Meeste voorkeurstemmen voor Kristof Cattie
 
Het was wel even wachten op de bekendmaking vanuit de lijst 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène', de omgevormde opvolger van de vroegere klassieke CD&V-lijst, wie de burgemeesterssjerp zou mogen opnemen. Bij de verkiezingen behaalde Kristof Cattie immers 380 voorkeurstemmen tegenover 362 voor lijsttrekker Dirk Willem. Maar door de overdracht van de lijststemmen naar Dirk Willem trad die toch als eerste gerangschikte verkozene naar voren.     
 
“Onze lijst met 8 nieuwe kandidaten voor 11 zetels is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan”, luidt het. “Ook rekening houdende met het feit dat heel wat stemmen zijn gegaan naar jonge kandidaten en het belang dat de partij hecht aan vernieuwing en continuïteit op langere termijn, zal het burgemeesterschap in de eerste helft van de volgende legislatuur worden ingevuld door Dirk Willem. De tweede helft zal Kristof Cattie de sjerp overnemen. Beiden werken zeer constructief samen en laten toe, samen met uittredend burgemeester Luc Deneyer en de uittredende schepenen Marleen Flamant en Christian Krikilion, de lopende dossiers correct door te geven, een nieuwe generatie klaar te stomen en de toekomst van Bever te verzekeren”.
 
Binnenkort mag overigens ook de bekendmaking van de verdeling van de bevoegdheden en de mandaten van het nieuw schepencollege en van de gemeenteraadsleden verwacht worden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019

archief