BEVER – Werner Godfroid staat zijn Open voor de Mens-mandaat af aan Rudi Geuens

BEVER – Werner Godfroid staat zijn Open voor de Mens-mandaat af aan Rudi Geuens

Werner_1
BEVER – Werner Godfroid staat zijn Open voor de Mens-mandaat af aan Rudi Geuens - © Deschuyffeleer
 

Op het jongste partijbureau van Open voor de Mens maakte Werner Godfroid bekend dat hij zijn mandaat als verkozene in de nieuwe gemeenteraad afstaat aan Rudi Geuens. Bij de jongste verkiezingen behaalde hij als onafhankelijke op de lijst 184 voorkeurstemmen en dat leverde hem als vijfde verkozenen opnieuw een zitje op in de nieuwe gemeenteraad. Daar doet hij nu evenwel afstand van. En zo maakt hij plaats voor Rudi Geuens, één van de uitbaters van de Zorgcarrousel.

“Open voor de Mens is door het kiessysteem opnieuw in de rol van oppositie geplaatst. Oppositie die deze keer vooral zal te maken krijgen met onervarenheid in de schoot van de nieuwe meerderheidsploeg”, stelt Werner Godfroid. “Als lid van de oppositie ben ik altijd sereen en objectief geweest, heb ik goede beslissingen mee ondersteund en kritiek gegeven waar nodig. Onderwijs-, cultuur- en milieumateries boeiden en boeien me uitermate. Los van alle aantijgingen en onwaarheden heb ik steeds op een integere manier geijverd voor het algemeen belang. Wellicht ben ik zelf te diplomatisch ingesteld. Woord en wederwoord, gedragen argumentatie voer ik immers hoog in het vaandel”.
 
“Open voor de Mens zal de belangen van alle inwoners blijven verdedigen en erop toezien dat middelen niet verspild worden. Onze fractie bezit zeker de nodige capaciteiten en ervaring. Maar ook in een partij waar deskundigheid en voeling met de Beverse inwoner aanwezig is moet al gekeken worden naar de toekomst. Mijn plaats wordt dan ook ingenomen door Rudi Geuens. De meerderheid en de kiezers zullen dat zeker kunnen appreciëren. Rudi is een vaardig redenaar en bijt zich graag vast in moeilijke dossiers. Ik wens hem oprecht alle succes toe. Zelf blijf ik graag de partij op de achtergrond adviseren, zowel in concrete agendapunten als in algemeen beleid”, aldus nog het uittredend gemeenteraadslid.
 
Normaliter zou Werner Godfroid, die onder meer zeer actief is in het Beverse verenigingsleven, opgevolgd worden door Marie-Elise Vanderkelen. Die mag overeenkomstig de regelgeving evenwel dat mandaat niet opnemen daar ook haar zoon Yvo Reygaerts als verkozene in de nieuwe gemeenteraad zal zetelen. En zo komt men dan terecht bij Rudi Geuens, de tweede opvolger op de lijst van Open voor de Mens. Die behaalde 143 voorkeurstemmen.  
Werner Godfroid dong ook naar de gunst van de kiezer op de provinciale lijst van Groen. Daar wist hij 1240 voorkeurstemmen binnen te rijven.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019

archief