BEVER – Rudi Geuens en Yvo Reygaerts dienden bezwaar in tegen de verkiezingsuitslag

BEVER – Rudi Geuens en Yvo Reygaerts dienden bezwaar in tegen de verkiezingsuitslag

Bezwaar_verkiezingsuitslag
BEVER – Rudi Geuens en Yvo Reygaerts dienden bezwaar in tegen de verkiezingsuitslag - © Deschuyffeleer
 

Om reden van mogelijke manipulaties en/of fouten bij de organisatie van de stembusgang vanuit het gemeentebestuur, van het mogelijk niet correct gebruik van de volmachtregeling, van het verlenen van hand- en spandiensten en van het bewust verspreiden van kennelijke onwaarheden over het programma van hun lijst door hun tegenhanger, de tweetalige lijst 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène', hebben Rudi Geuens en Yvo Reygaerts, twee kandidaten van de lijst 'Open voor de Mens' gemeend bezwaar bij wijze van verzoekschrift te moeten indienen tegen de uitslag van de jongste gemeenteraadsverkiezingen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Dat administratief rechtscollege beschikt nu over een termijn van 40 dagen om zich over de klacht uit te spreken.

 

Bij de verkiezingen van 14 oktober laatstleden behaalde 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' met 6 zetels een volstrekte meerderheid. Net zoals in 2012 bleef 'Open voor de Mens' ook deze keer steken op 5 zetels. 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène', dat onder zijn tweetalige benaming dong naar de gunsten van de kiezer in de Nederlandstalige gemeente met taalfaciliteiten voor de Franstaligen die Bever is, kwam in de plaats van de vroegere CD&V-lijst van uittredend burgemeester Luc Deneyer, die zich overigens niet meer verkiesbaar stelde. In de schoot van de winnende lijst worden thans voor de functie van burgemeester in de komende legislatuur huidig OCMW-voorzitter Dirk Willem de eerste drie jaar en Kristof Cattie de laatste drie jaar naar voren geschoven.

 

Raad voor Verkiezingsbetwistingen

 

“Omdat inzicht te krijgen in de organisatie en het verloop van de verkiezingen heb ik mij in eerste instantie gewend tot het gemeentebestuur”, verklaart Rudi Geuens zijn huidige démarche. “Maar daar kwam ik van een kale reis terug en werd ik wandelen gestuurd. Er restte mij dan ook niets anders dan bezwaar in te dienen bij de Raad van Verkiezingsbetwistingen. Ik werd daarin trouwens volkomen gevolgd door mijn lijstgenoot Yvo Reygaerts”. Bij de verkiezingen behaalde Rudi Geuens wel rechtstreeks geen zetel in de nieuwe gemeenteraad maar door het vrijkomen van het mandaat van zijn lijstgenoot Werner Godfroid kan hij als eerste gerangschikte opvolger op de lijst nu toch een zitje innemen in de nieuwe gemeenteraad. Yvo Reygaerts geraakte wel onmiddellijk verkozen.

 

Toegang tot alle bescheiden

 

“Door ons bezwaar krijgen wij nu toegang tot alle stukken van het verkiezingsproces en kunnen wij al onze nauwkeurige informatie aftoetsen aan de verschillende opgestelde bescheiden vanuit het gemeentebestuur”, luidt het nog bij de bijzonder strijdlustige thuisverpleger, die tijd noch moeite spaart om de zaak uit te spitten.

 

“De beslissing van de gevatte raad kan alle kanten uitgaan, van geldboetes tot herverkiezing. Dat laatste is echter onwaarschijnlijk, tenzij bij flagrante vaststellingen”, aldus nog Rudi Geuens.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019

archief