BEVER – Onafhankelijke Patrick Capiau laat nu zijn zitje in de gemeenteraad varen

BEVER – Onafhankelijke Patrick Capiau laat nu zijn zitje in de gemeenteraad varen

P_capiau
BEVER – Onafhankelijke Patrick Capiau laat nu zijn zitje in de gemeenteraad varen - © Deschuyffeleer
 
44057816_10215133066832668_7324108211181584384_n
BEVER – Onafhankelijke Patrick Capiau laat nu zijn zitje in de gemeenteraad varen - © Deschuyffeleer
 

Enkele dagen terug kondigde Patrick Capiau als nieuw verkozen gemeenteraadslid op de lijst 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' aan niet langer door éénzelfde deur te kunnen met zijn lijstcollega's. Hierbij gaf hij aan in de nieuwe gemeenteraad als onafhankelijke te zullen zetelen. Na allerlei bedreigingen aan zijn adres en aan zijn gezinsleden trekt hij nu de stekker uit dat voornemen en kondigt hij zijn ontslag aan als nieuw verkozen gemeenteraadslid.

Wie zijn plaats zal innemen in de gemeenteraad is alsnog niet geweten. Overeenkomstig de rangorde bij de plaatsvervangers op de lijst 'Thuis in bever – Chez nous à Biévène' zou dit aan Françoise Herman toekomen. En zo zou die lijst dan opnieuw een absolute meerderheid in de nieuwe raad bekomen met opeenvolgend Dirk Willem en Kristof Cattie als nieuwe burgemeester.
 
Bedreigingen
 
Een bijzonder ontgoochelde Patrick Capiau over zijn beslissing: “De keuze die ik maakte om mezelf als onafhankelijk raadslid op te stellen en reeds meedeelde aan de pers laat sporen na. Vanuit verschillende hoeken word ik door de Beverse bevolking bedreigd in die mate, dat men mij, mijn vrouw en mijn zoon Jonas en mijn moeder iets wil aandoen. Dit soort intimidaties neem ik heel ernstig. Ik wil niet dat mijn gezin of familie ook maar iets zou overkomen. Hierbij neem ik geen risico’s en laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan alsof er niets aan de hand is”.
 
“Om deze redenen trek ik mij op dit moment terug uit de Beverse politiek. We zullen zien wat de toekomst brengt. De lopende en nieuwe dossiers zal ik met veel aandacht opvolgen als bewust burger die het goed meent met de gemeente Bever. Dat men zo ver gaat, dat er totaal geen respect is voor iemands mening, is een brug te ver. Dit is laag bij de grond”, klinkt het nog. “Mijn jarenlange inzet binnen de partij en de Beverse politiek zie ik nu als een kaartenhuisje in mekaar zakken. Er zijn blijkbaar hogere belangen in het spel. Worden deze mensen die hun bedreigingen uiten gestuurd door politici, of anderen, wie zal het zeggen. Dit zal ongetwijfeld zijn sporen nalaten. Een ding is zeker. Ik zal de bevolking op correcte wijze informeren waar het nodig is en waarom de samenwerking met “Thuis in Bever” niet meer mogelijk is”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019

archief