BEVER – Ook Open voor de Mens reageert nu op het ontslag van Patrick Capiau

BEVER – Ook Open voor de Mens reageert nu op het ontslag van Patrick Capiau

Ovdm
BEVER – Ook Open voor de Mens reageert nu op het ontslag van Patrick Capiau - © Deschuyffeleer
 

Ook Open voor de Mens, met vijf zetels de minderheidsgroep in de huidige gemeenteraad, heeft in een perscommuniqué bedenkingen bij de sage rond het ontslag van Patrick Capiau als nieuw verkozen gemeenteraadslid in de nieuwe legislatuur. De feiten zijn gekend : Patrick Capiau meent zich niet langer te kunnen vereenzelvigen met de gang van zaken bij Thuis in Bever – Chez nous à Biévène en geeft aan in de nieuwe gemeenteraad als onafhankelijk raadslid te zullen zetelen. Na bedreigingen aan zijn adres en aan zijn familie komt hij echter op zijn beslissing terug en besluit hij zijn mandaat ter beschikking te stellen.

Het integraal perscommuniqué van Open voor de Mens luidt als volgt : « CD&V, Thuis in Bever - Chez nous à Biévène, heeft een woelige week achter de rug. De beslissing van Patrick Capiau om de partij te verlaten en als onafhankelijke te zetelen veroorzaakte er heel wat deining. Maar uiteindelijk werd zijn demarche vakkundig in de kiem gesmoord. En dat dit niet op een ethische manier gebeurd is, kan in de pers en op sociale media gelezen worden. Hij beweert dat hij en zijn familie werden afgedreigd en dat wordt nu ook in een officieel communiqué door de burgemeester bevestigd!
Men kan zich hierbij toch wel enkele verontrustende vragen stellen. Evolueert Bever naar een maffiadorp, waar de wet van de stilte heerst?
Blijkbaar is iedereen in Bever vriendelijk tot op het moment dat men de almachtige heerschappij van Thuis in Bever in het gedrang brengt. Dan wordt men een gevaarlijk individu aan wie een krachtig halt moet worden toegeroepen.
Wat vooral verontrustend wordt, is het feit dat de burgemeester daar gewoon kennis van neemt en niets onderneemt. Iemand wordt in zijn gemeente afgedreigd omdat hij bepaalde standpunten inneemt, onze burgervader bevestigt dat maar grijpt niet in! De vrijheid van meningsuiting is toch een grondwettelijk recht. Het is om bang van te worden. Want in de volgende legislatuur krijgen wij een burgemeester die bekend is voor zijn autoritaire trekjes en kolerieke reacties. Nu al stelt men in het rustige Bever vast dat represailles worden genomen als mensen er andere meningen op na houden of ergens klacht hebben neergelegd. Krassen in auto’s, vernieling van privaat domein, laster… het kan allemaal. We mogen en willen hopen dat dit niet met een bepaalde clan van Thuis in Bever te maken heeft, maar meer en meer mensen komen met hun verontrust gevoel naar buiten.
Wat ook opvalt is het feit dat de officiële reactie nu komt van de burgemeester en niet meer van de voorzitter van Thuis in Bever, Walter Van Haegenborgh. Werd hem het zwijgen opgelegd? Het komt over alsof de almachtige burgervader Luc de rust in het kippenhok heeft doen terugkeren en aan de goegemeente heeft laten weten dat ze weer rustig haar dagdagelijkse taken kan opnemen.

‘L'incident est clos’ zoals men in het Parlement pleegt te zeggen, maar laat een wrange nasmaak na... Wij willen ons nadrukkelijk van deze gang van zaken in onze gemeente distantiëren”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019

archief