BEVER – Drie warme winterconcerten met topmuzikanten in Rosario

BEVER – Drie warme winterconcerten met topmuzikanten in Rosario

Rosario_dec_2018
BEVER – Drie warme winterconcerten met topmuzikanten in Rosario - © Deschuyffeleer
 

B&B Rosario in het voormalig kloostergebouw in het centrum programmeert de komende weken drie warme winterconcerten. Met gitarist Quentin Dujardin, pianist Julien Libeer en het duo Tristan Driessens en Robbe Kieckens worden alweer drie kanjers van muzikaal getalenteerde en bijzonder gedreven krachten aangetrokken voor het verzekeren van drie topconcerten.

Quentin Dujardin/Résonance
 
Het is Quentin Dujardin die op zondag 16 december om 11u de reeks mag openen met Résonance. Het parcours van de weliswaar klassiek geschoolde maar vooral door jazz en wereldmuziek beïnvloede gitarist oogt alvast door zijn muzikale ontmoetingen indrukwekkend en die gaan van Iva Bittova tot Toots Thielemans. Naar Rosario komt hij samen met contratenor Samuel Cattiau en violist Léo Ullmann in het kader van het muzikale programma Résonance. Voor dat programma componeren Cattiau en Dujardin melodieën gebaseerd op tekst en muziek van de 12de tot de 18de eeuw. Tijdloze thema's, ingepast in architecturaal erfgoed waar de muziek optimaal tot haar recht komt.
 
Pianist Julien Libeer
 
Op zaterdag 12 januari om 20u30 is het dan de beurt aan Julien Libeer met een pianorecital. Julien Libeer is een man van het ware leven. Hoewel de nog steeds vrij jonge pianist de voorbije jaren een indrukwekkende reeks ereprijzen met onder meer die van Jonge Muzikant van het Jaar in 2010 en de Klara Publieksprijs in 2013 mocht in ontvangst nemen houdt hij zich bewust ver van het wedstrijdcircuit in binnen- en buitenland. Liever engageert hij zich in sociale projecten die zich baseren op de overtuiging dat muziek een transformerende kracht heeft voor wie bereid is te luisteren. Dat klinkt alvast geknipt voor Rosario.
 
Oosterse klassieke muziek
 
Over 'het niet-bestaan en afgescheiden-heid' bij Roemi en Meister Eckhart brengen Tristan Driessens (oed en lavta) en Robbe Kieckens (oosterse percussie) op zaterdag 26 januari om 20u30 ten slotte een concert en een lezing. Het duo speelt bijna tien jaar samen en is als een soort kern terug te vinden in een aantal ensembles die al even divers als authentiek zijn zoals het Lamekan Ensemble en het Soolman Quartet. Van de diepgang waarmee zij de oosterse klassieke muziek beleven getuigt de dubbelformule, waarbij deze muziek hand in hand gaat met een kennismaking met het ideeëngoed van de 13de eeuwse Perzische dichter-filosoof Mohamed Jalal ad-Din Balkhi Rumi (of kortweg Roemi) en zijn westerse haast tijdgenoot Eckhart von Hochheim, dominicaan, theoloog en filosoof.
 
Bij ieder concert bestaat er de mogelijkheid nadien (Quentin Dujardin) of vooraf om 19u een driegangenmaal te nuttigen. Tenzij anders vermeld kost een concert (met drankje) 18 euro of in combinatie met het bio-driegangenmaal 43 euro.
 
Vooraf reserveren is steeds warm aanbevolen. Meer info op www.rosario.be.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 31 dec 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief