BEVER is geen maffiadorp!

BEVER is geen maffiadorp!

Dsc05125
BEVER is geen maffiadorp! - © Deschuyffeleer
 
Dsc05129
BEVER is geen maffiadorp! - © Deschuyffeleer
 
Dsc05130
BEVER is geen maffiadorp! - © Deschuyffeleer
 
Dsc05134
BEVER is geen maffiadorp! - © Deschuyffeleer
 

Wat door leden van de ene fractie bedoeld was als een zogeheten ludieke actie werd door de andere fractie dan weer ervaren als een getuigenis van grote arrogantie en van een onmiskenbaar misprijzen van de zorg van vele inwoners van de gemeente. Feit is dat ten gevolge van verklaringen via de pers zoals onder meer “evolueert Bever naar een maffiadorp? vanuit de hoek van Open voor de Mens, als reactie op de sage rond het gedwongen niet opnemen van zijn mandaat in de nieuw verkozen gemeenteraad door Patrick Capiau, met uittredend eerste schepen Christian Krikilion en met het in poleposition liggend duo voor het burgemeestersambt in de nieuwe legislatuur schepen Dirk Willem en raadslid Kristof Cattie drie leden van de meerderheidsfractie CD&V/Thuis in Bever – Chez nous à Biévène gemeend hebben hun binnenkomen op de jongste gemeenteraad in de verf te moeten zetten door in de stijl van volleerde maffiosi en uitgedost met zwarte jas, zwarte hoed en zwarte zonnebril, gezamenlijk de raadzaal te betreden.

 

Op het einde van de zitting kon raadslid Werner Godfroid van Open voor de Mens het niet laten op te merken dat “die zogezegde ludieke actie getuigde van grote arrogantie en van een onmiskenbaar misprijzen van de zorg van vele inwoners van de gemeente”. Eerst repliceerde eerste schepen Christian Krikilion. Hij stelde dat raadslid Werner Godfroid “niet alleen de verkiezingen verloren heeft maar nu ook zijn gevoel voor humor”. Hij verwees in zijn repliek eveneens naar het horen van talloze bedreigingen tijdens voetbalmatchen, iets wat dan weer bij Werner Godfroid de reactie ontlokte dat “een gemeenteraad niet kan vergeleken worden met een voetbalmatch”.

 

Ook schepen Dirk Willem, die indien de verkiezingsuitslag door de voogdijoverheid goedgekeurd wordt in eerste instantie de burgemeesterssjerp mag omgorden, deed in het debat zijn duit in het zakje. Nadat hij als “autoritair, koloriek en mafiosi”(sic) bestempeld persoon uittredend burgemeester Luc Deneyer bedankte voor zijn inzet tijdens zijn 30-jarige politieke carrière, waarvan 12 als schepen en 18 als burgemeester, riep hij luidkeels en bijzonder krachtdadig uit dat “Bever geen maffiadorp was”. Hij vond het ook schandalig dat de burgemeester in de laatste weken van zijn carrière zo is aangevallen geweest vanuit de hoek van de oppositie en dan nog vooral “via de pers en niet face to face”. Raadslid Ghislain Vandercapellen (Open voor de Mens) nuanceerde dit laatste en stelde dat zijn fractie enkel maar vragen had gesteld.

 

Oproep van de burgemeester

 

Zijn imago van hoffelijk, sereen en wellevend compromisfiguur tot en met zijn laatste gemeenteraad in ere houdend vond een duidelijk ontstemde en ontroerde burgemeester Luc Deneyer dat het welletjes was geweest. Hij riep iedereen op “een punt te zetten achter de ganse manier van doen. Dit is niet noch mijn stijl noch mijn levenshouding. Ik stoor mij daar fundamenteel aan. Ik heb altijd gedacht en gehoopt mij mijn einde carrière anders te kunnen en mogen voorstellen”.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 sep 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief