BEVER – Klacht tegen verkiezingsuitslag nu toch ontvankelijk verklaard

BEVER – Klacht tegen verkiezingsuitslag nu toch ontvankelijk verklaard

Klacht_ontvankelijk
BEVER – Klacht tegen verkiezingsuitslag nu toch ontvankelijk verklaard - © Deschuyffeleer
 

Nadat een eerste klacht van Rudi Geuens en Yvo Reygaerts, de twee nieuw verkozen raadsleden voor de fractie Open voor de Mens in de gemeenteraad voor de legislatuur 2019-2024, tegen de verkiezingsuitslag van 14 oktober door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen niet ontvankelijk was verklaard wegens het niet naleven van de noodzakelijke vormvereisten, hebben diezelfde twee toekomstige mandatarissen alsnog binnen de gestelde termijnen een nieuwe klacht bij de Raad ingediend. Die voldeed aan de gestelde vormvereisten en werd nu wel ontvankelijk verklaard. De klacht wordt door de Raad behandeld in zitting van 3 januari 2019 om 14u.

 

Daar waar de algemene verwachting was dat de verkiezingsstorm in het Makrallendorp na de jongste gemeenteraad nu stilaan zou gaan luwen, zeker na de mededeling ter zitting van burgemeester Luc Deneyer dat de klacht tegen de verkiezingsuitslag door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen niet ontvankelijk was verklaard en dat het nu wachten was op de beslissing van de voogdijoverheid om de uitslag geldig te verklaren, blijkt dit thans door het op de rol zetten van de zittingen van die Raad toch niet het geval te zijn.

 

De zitting van de Raad gaat door in de B-toren van het Ellipsgebouw in de Koning Albert II-laan in 1030 Brussel.

 

Om reden de zitting van de Raad pas plaats heeft op 3 januari eerstkomend betekent dit meteen ook dat de installatie van de nieuwe gemeenteraad en sowieso ook de aanstelling van de nieuwe burgemeester en schepenen alleszins vertraging oplopen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 17 aug 2019
Hugo Devillé | 11 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief