BEVER – Het is nu wachten op het arrest van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen

BEVER – Het is nu wachten op het arrest van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen

Wachten_op_resultaat_raad_betwisting_1
BEVER – Het is nu wachten op het verdict van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen - © Deschuyffeleer
 

Na de zitting van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen afgelopen donderdag na een klacht van de nieuw verkozen gemeenteraadsleden Rudi Geuens en Yvo Reygaerts over het verloop van de jongste gemeenteraadsverkiezingen is het nu wachten op het arrest. Inmiddels hebben beide eisers via hun raadsman blijkbaar ook wel een heropening van de debatten voor de Raad gevraagd op basis van bijkomende elementen rond verkiezingsuitgaven.

Tenzij er daadwerkelijk nieuwe verkiezingen zitten aan te komen zal het toch ook nog enkele weken in beslag nemen vooraleer de nieuwe bewindsploeg aan de slag kan. Eens het arrest bekend beschikken de belanghebbende partijen immers nog over een termijn van acht dagen om hoger beroep tegen het arrest aan te tekenen bij de Raad van State. Indien die dan gevat wordt volgt er een uitspraak binnen de 60 dagen. Dit hoger beroep werkt evenwel niet opschortend tenzij bij gedeeltelijke of gehele ongeldigverklaring van de verkiezingen.
 
De nieuwe gemeenteraad kan evenwel pas geïnstalleerd worden nadat de verkiezingsuitslag is geldig verklaard en alle gebruikelijke verdere procedurestappen zijn doorlopen. Hetzelfde geldt ook voor de benoeming van de burgemeester en schepenen en de overige mandaten in aanverwante comités en raden. Zolang blijven de uittredende gemeenteraad en de uittredende bestuursploeg zetelen. Voor de OCMW-raad en het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst gelden wel bijzondere tussentijdse regelingen.      
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 apr 2019

archief