BEVER – Werden de kiezers al dan niet bewust misleid?

BEVER – Werden de kiezers al dan niet bewust misleid?

Cd_v_thuis_in_bever_chez_nous____bi__v__ne
BEVER – Werden de kiezers al dan niet bewust misleid? - © Deschuyffeleer
 

Dat de jongste verkiezingen voor de gemeenteraad in Bever in een aparte sfeer verliepen hoeft geen betoog. Onder meer het opkomen van de vroegere CD&V-lijst van burgemeester Luc Deneyer onder de nieuwe tweetalige benaming 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' met Dirk Willem als lijsttrekker evenals het deelnemen van die lijst aan de verkiezingen onder de teruggeschroefde ééntalig Nederlandstalige benaming 'Thuis in Bever', het afscheuren van een gekozen kandidaat van die lijst evenals het onder druk en bedreigingen niet opnemen van zijn mandaat, de klacht tegen de verkiezingsuitslag door twee nieuw verkozen kandidaten op de lijst 'Open voor de Mens' en het ongebruikelijk uitblijven van de benoeming van de voorgedragen burgemeester zijn er het sprekend bewijs van. Maar hoe zit de politieke vork nu heden ten dage juist in de steel?

Thuis in Bever – Chez nous à Biévène
 
Nadat Luc Deneyer had aangegeven zich om visuele problemen niet langer geroepen te voelen zich opnieuw verkiesbaar te stellen, was het wel verrassend dat het geraamte van zijn vroegere CD&V-lijst zich voor de verkiezingen aan de kiezer aanbood onder de tweetalige benaming 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' met de vroegere OCMW-voorzitter en schepen Dirk Willem als lijsttrekker. Dat die gang van zaken niet naar de zin was én van de CD&V-leiding én van trouwe CD&V-kiezers in het dorp staat als een paal boven water. 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' bleef echter blijkbaar op twee paarden wedden en bleef ook de benaming CD&V in zijn kielzog meeslepen. Met de tweetalige benaming van de lijst werd er duidelijk gemikt op de Franstalige kiezers. Officieel bleef enige reactie van de provinciale en de Vlaamse CD&V-leiding uit.
 
Thuis in Bever
 
Toch moeten er bepaalde interventies rond de initiële tweetalige benaming van 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' vanuit bepaalde milieu's plaatsgevonden hebben. Feit is dat de officieel ingediende lijst met Dirk Willem als kopman enkel de ééntalig Nederlandstalige benaming 'Thuis in Bever' droeg. Zinspelingen dat de tweetalige benaming “te lang” zou uitvallen op de stembrieven zijn daarbij blijkbaar manifest larie en apekool. Waarom anders werd en wordt er na de verkiezingen nog enkel gebruik gemaakt van dezelfde ééntalig Nederlandstalige benaming 'Thuis in Bever' in persartikelen en overigens nu ook op de officiële website van de gemeente Bever? Zelfs bij het aangeven van de samenstelling van het bestuur in het Frans op dezelfde website is dit het geval. En dat gegeven blijkt dan weer enige wrevel op te roepen bij de Franstalige kiezers. Sommigen daarvan geven aan “in het ootje” te zijn genomen.
 
CD&V
 
Gevraagd naar een officieel standpunt in deze heikele zaak bij het bestuur van de provinciale CD&V-afdeling is het na enkele dagen respijt nog steeds wachten op een antwoord. Bestaat de Beverse CD&V-afdeling nog? Onder welke partijvlag vaart 'Thuis in Bever' of 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' thans? En wie is voorzitter van wat?
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief