BEVER – Dirk Willem tot burgemeester benoemd

BEVER – Dirk Willem tot burgemeester benoemd

Cd_v_thuis_in_bever_chez_nous____bi__v__ne
BEVER – Dirk Willem tot burgemeester benoemd - © Deschuyffeleer
 

Uit goede bron wordt vernomen dat de nieuw voorgedragen burgemeester Dirk Willem morgen in de vroege namiddag zijn eed mag afleggen in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte in Leuven. Na de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad was het in het Nederlandstalig dorp met faciliteiten voor de Franstaligen wel eventjes wachten op zijn benoeming door de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur. En dat blijkt nu wel effectief gebeurd te zijn.

Door de benoeming en de eedaflegging van burgemeester Dirk Willem klaart de politieke wereld in het makrallendorp enigszins op. Uittredend burgemeester Luc Deneyer kan zo nu ook volwaardig de burgemeesterssjerp overdragen aan zijn opvolger en ontheven worden van zijn noodgedwongen aanblijven als burgemeester. Intussen is Dirk Willem wel al verkozen als voorzitter van de nieuwe gemeente- en OCMW-raad.
 
Dirk Willem was bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor de tweetalige lijst Thuis in Bever – Chez nous à Biévène en behaalde 362 voorkeurstemmen. Kristof Cattie wist op dezelfde lijst 380 voorkeurstemmen achter zijn naam te verzamelen. Maar door het mee aanrekenen van de lijststemmen werd Dirk Willem toch als eerst gerangschikte kandidaat op de lijst van de meerderheid afgevlagd. Bij de vorming van de nieuwe bestuursmeerderheid werd in de schoot van de lijst overeengekomen dat Dirk Willem de eerste drie jaren het ambt van burgemeester zou waarnemen, Kristof Cattie de navolgende drie jaren.
 
Bij de eigenlijke stembusgang kwam, zoals trouwens ook vermeld op de stembiljetten, Thuis in Bever – Chez nous à Biévène nog enkel op onder de benaming Thuis in Bever en die ééntalige Nederlandstalige benaming wordt thans ook in alle officiële stukken meegedragen. Thuis in Bever – Chez nous à Biévène is overigens ontstaan uit de vroegere CD&V-lijst van uitgetreden burgemeester Luc Deneyer.
 
In de vorige legislatuur onder de leiding van burgemeester Luc Deneyer was Dirk Willem voorzitter van het OCWM en schepen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 17 aug 2019
Hugo Devillé | 11 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief