BEVER – Eerste bloedinzameling van het jaar op vette dinsdag

C21

BEVER – Eerste bloedinzameling van het jaar op vette dinsdag

Bloedinzameling_bever_dec_2017___1_
BEVER – Eerste bloedinzameling van het jaar op vette dinsdag - © Deschuyffeleer
 

De bloedgevers van de afdeling Bever organiseren hun eerste bloedafname van het jaar nu dinsdag 5 maart van 16 tot 21 u in de parochiezaal in Poreel. Mede om reden dat de inzameling plaatsvindt op vette dinsdag stelt het bestuur onder de leiding van voorzitter Philippe Allert het gebeuren in het teken van carnaval. De afdeling met zijn meer dan 300 bloedgevers geniet van een uitstekende reputatie en het valt dan ook te verwachten dat ook deze keer de bloedgevers talrijk naar de bloedafname zullen afzakken. Overigens kunnen ook nieuwe donoren zich steeds aanmelden.

Zowel voor de bloedgevers als voor de leden van het Rode Kruis zal het deze keer wel even wennen worden. Door een kleine reorganisatie in de schoot van het Rode Kruis is het immers niet langer de ploeg van Mechelen/Leuven maar de ploeg van Gent die zal instaan voor de afnames. Die wijziging heeft te maken met de tijdrovende bereikbaarheid van de afdelingen in het Pajottenland vanuit het Leuvense.
 
“Het zal zeker even aanpassen worden aan die nieuwe ploeg in ons bescheiden zaaltje maar wij kijken er alleszins naar uit”, zegt voorzitter Philippe Allert. “Onze bloedinzameling valt dan wel midden in de krokusvakantie maar toch hopen we op een mooie opkomst. Het thema is natuurlijk carnaval en zoals gebruikelijk zullen wij ook deze keer én de leden van de nieuwe afnameploeg uit Gent én onze donoren op een gepaste wijze ontvangen. Bloedgeven is weliswaar een kleine maar uitermate daadwerkelijke vorm van solidariteit en daar scharen wij ons steeds graag achter”.
 
Nieuw vanaf dit jaar is ook dat de afdeling voortaan vijf in de plaats van vier bloedinzamelingen mag opzetten. Naast de thans op stapel staande bloedafname op 5 maart, zijn de overige vastgesteld op 7 mei, 23 juli, 8 oktober en 30 december.
 
Meer info bij voorzitter Philippe Allert  (0476/45.20.68) en op deze Facebookpagina 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief