BEVER – Eigenaars van Rosario eens te meer slachtoffer van ernstig vandalisme

BEVER – Eigenaars van Rosario eens te meer slachtoffer van ernstig vandalisme

Vandalisme_rosario_maart_2019
BEVER – Eigenaars van Rosario eens te meer slachtoffer van ernstig vandalisme - © Deschuyffeleer
 

De gedachte dat in Bever alles rustig, peis en vree is blijkt dan toch niet helemaal met de werkelijkheid te stroken. Op basis van alweer een bijzonder ernstig geval van vandalisme waarvan zij eens te meer het slachtoffer zijn geworden is dat alleszins de mening van Johan Vriens en Sofie Leconte, de eigenaars/uitbaters van B&B Rosario in Poreel. Opnieuw en terug moesten zij deze middag met lede ogen aanzien dat het voertuig van Sofie, dat reglementair geparkeerd stond midden op de Plaats in Bever voorzien was van niet minder dan 4 doorgestoken banden. Het is dan ook weer eens te meer wachten op een adequate reactie én van de politie én van het gemeentebestuur.

Brandstichting
“Je zou er voor minder de moed bij verliezen”, reageert Sofie op het zoveelste wansmakelijk gebeuren dat hen de jongste maanden te beurt viel. Enkele weken terug werden Johan en Sofie ook al het slachtoffer van een opzettelijke brandstichting bij nacht in hun bewoond gewezen kloosterpand, waar zij onder meer geregeld topconcerten van klassieke muziek organiseren. En daarvoor werden zij ook al ettelijke keren geconfronteerd met een reeks escalerende pesterijen en vandalisme zoals diepe krassen op hun auto's, een ingeslagen voorruit en tot voor vandaag ook al drie keer doorgestoken autobanden. Alles bij elkaar niet alleen telkens een serieuze financiële aderlating maar tevens ook een alsmaar groter wordend onveiligheids- en angstgevoel zijn dan ook thans hun deel.
Onbehagen
Op de Plaats en in de achterliggende buurt van de kerk heerst dezer dagen een manifest gevoel van onbehagen bij de omwonenden. “Een gore buurt geworden en dus best te mijden”, klinkt het onderhuids en in alle anonimiteit uit vrees voor represailles. “Maatregelen worden er blijkbaar niet getroffen en zo kijken wij allicht de komende dagen of weken tegen nieuwe feiten van vandalisme aan. Waar gaat dit eindigen? Wie wil dat wij uit Bever verdwijnen en waarom? Wie staat er ons naar het leven ?”, vraagt Sofie zich zorgwekkend af.
Enkele buurtbewoners hebben het gemeentebestuur wel al een petitie laten geworden voor meer veiligheid maar lijken althans nog bod te vangen. Onder de buurtbewoners lijkt zich ook een omerta-gevoel te hebben ontwikkeld. Enkelen vragen zich dan ook af of ook Bever niet afglijdt naar Antwerpse toestanden. En dat maakt dat zij die wel mogelijk belangrijke informatie hebben die niet met de buitenwereld wensen te delen.
Dringende politiehulp
Sofie, die na de brandstichting de hulp van politionele slachtofferbejegenaars moest inroepen, en Johan roepen dan ook iedereen die iets verdacht opmerkt op dit onverwijld te melden aan de politie via de dringende politiehulp 101 in Leuven. Daar kan de melders dan op hun verzoek anonimiteit gewaarborgd worden. Het is ook daar dat de politieploegen onmiddellijk aangestuurd kunnen worden . Feit is alleszins dat de netelige en bijzonder onveilige toestand niet al te lang meer kan aanslepen of dat er anders nog erger kan gebeuren. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2019

archief