BEVER - Michiel Krikilion volgt Walter Van Haegeborgh op als CD&V-afdelingsvoorzitter

BEVER - Michiel Krikilion volgt Walter Van Haegeborgh op als CD&V-afdelingsvoorzitter

1_verkiezing_cd_v-vz_bever_2019__6_
BEVER - Michiel Krikilion volgt Walter Van Haegeborgh op als CD&V-afdelingsvoorzitter - Drie CD&V-voorzitters op een rij : Omer Frisch, Walter Van Haegeborgh en Michiel Krikilion - © Deschuyffeleer
 
Verkiezing_cd_v-vz_bever_2019__3_
BEVER - Michiel Krikilion volgt Walter Van Haegeborgh op als CD&V-afdelingsvoorzitter - Cindy Durieux en burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Verkiezing_cd_v-vz_bever_2019__4_
BEVER - Michiel Krikilion volgt Walter Van Haegeborgh op als CD&V-afdelingsvoorzitter - © Deschuyffeleer
 
Verkiezing_cd_v-vz_bever_2019__5_
BEVER - Michiel Krikilion volgt Walter Van Haegeborgh op als CD&V-afdelingsvoorzitter - © Deschuyffeleer
 
Z_verkiezing_cd_v-vz_bever_2019__1_
BEVER - Michiel Krikilion volgt Walter Van Haegeborgh op als CD&V-afdelingsvoorzitter - Drie CD&V-burgemeester op een rij: Simon Driscart, Luc Deneyer en Dirk Willem - © Deschuyffeleer
 

Michiel Krikilion (25) werd met een overweldigende meerderheid van stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter van de lokale CD&V-afdeling. In die zin wordt hij de opvolger van Walter Van Haegeborgh. De stemming ging door in ’t Platteland en was toegankelijk voor alle CD&V-leden in de gemeente. Michiel was wel de enige verkiesbare kandidaat. Door de laattijdige installatie van de nieuwe gemeenteraad werden de driejaarlijkse verkiezingen deze keer wel met enige vertraging gehouden.

 Vanuit het provinciaal bestuur was Cindy Durieux, lid van het uittredend afdelingsbestuur en interim secretaris, aangesteld als organisator van de stemming. Kris Poelaert, de CD&V-burgemeester van buurgemeente Herne, was de vertegenwoordiger van het partijsecretariaat om de verkiezing te superviseren. Een onverwachte gast was Kris Van Laethem (Sint-Pieters-Leeuw), voormalig provinciaal secretaris. Hij kwam er beeldmateriaal sprokkelen voor de nakende kiescampagne van de CD&V.
In zijn toespraak had uittredend Walter Van Haegeborgh het over zijn aandeel in het “succesrijk parcours van Thuis in Bever - Chez nous à Biévène, een partij rechtstreeks in combinatie van de CD&V. Aan het eind van de voorbije legislatuur worp onze nieuwe partij zich in een gedreven verkiezingscampagne met als apotheose de uitslag van 14 oktober laatstleden”.
Kersvers voorzitter Michiel Krikilion: “Bedankt om mij, samen met het hele partijbestuur, de kans te geven de toekomst van onze lokale afdeling verder vorm te geven. Ik zal in ieder geval mijn best doen om dat vertrouwen niet te beschamen. Ik word vandaag ook voorzitter van een fantastisch team met nieuwe en jonge elementen die zich eveneens ten volle willen inzetten”.
Omdat Michiel ook al gemeenteraadslid is diende het uittredend bestuur in het belang van de afdeling wel vooraf een verzoek tot uitzondering in bij het provinciaal bestuur om zijn kandidatuur als geldig te aanvaarden. Dat verzoek werd ingewilligd.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 sep 2019

archief