BEVER – Kaatsploeg wil zich handhaven in 2de nationale afdeling

BEVER – Kaatsploeg wil zich handhaven in 2de nationale afdeling

1_pcb_2019__1_
PCBever - Kaatsploeg wil zich handhaven in 2de nationale afdeling - Eric Bremeels, Geert Boschmans, Valentin Aubert, Steve Dugauquier (afw) Emmanuel Scaillez en Sebastien Potier - © Deschuyffeleer
 
2_pcb_2019__5_
PCBever - Kaatsploeg wil zich handhaven in 2de nationale afdeling - Bestuur met Willy Sauvage, Freddy Matthijs, André Sermeus, Jean-Marie Krikilion en Georges Sauvage - © Deschuyffeleer
 
Pcb_2019__2_
PCBever - Kaatsploeg wil zich handhaven in 2de nationale afdeling - © Deschuyffeleer
 
Pcb_2019__3_
PCBever - Kaatsploeg wil zich handhaven in 2de nationale afdeling - © Deschuyffeleer
 
Kalender_2019
BEVER – Kaatsploeg wil zich handhaven in 2de nationale afdeling - Kalender 2019
 

De kaatswereld maakt zich volop op voor het nieuwe seizoen waarvan de eerste competitieopslagen komend weekend worden gegeven. Zo ook bij Pelote Club Bever dat zich vorig seizoen met een fel verjongde en beloftevolle ploeg moeiteloos wist te handhaven in Nationale 2 en vierde eindigde. Mits een tikkeltje meer meeval en meer ambitie bij bepaalde spelers had er ongetwijfeld een nog hogere rangschikking ingezeten. Intussen is er flink wat troebel kaatswater door de Beverse club gevloeid en wordt het nieuw seizoen aangevat met een haast volledig vernieuwde ploeg en een bestuur waarvan boegbeeld Camille Cools niet langer deel uitmaakt. De club brengt ook geen 2de ploeg meer op de ballodroom en bij de jeugd zijn het nog enkel de pré-pupillen en de miniemen die de clubkleuren uitdragen.

Een haast volledige nieuwe ploeg
 
Johan Ost en Sébastien Loncke verlieten de Beverse ballodroom om hun kaatshandschoen dit seizoen bij Ninove dicht te rijgen. Ook Cédric Boonaer en Maxence Dupont zochten andere oorden op en gaan nu aan de slag bij Oeudeghien. En ook Olivier Cauchie had aangegeven de kaatshandschoen aan de haak te willen hangen maar recente omstandigheden maken dat hij op die beslissing is teruggekeerd.
 
In de ploeg voor dit seizoen is klein midden Eric Bremeels (23) dan ook de enige kaatser uit de typeploeg van vorig jaar die Bever trouw is gebleven. Ondanks zijn jeugdige leeftijd werd hij dan ook prompt tot ploegkapitein gepromoveerd. Nieuwkomers zijn de koordspelers Valentin Aubert (pas 20) overgekomen van Vaudignies en koordspeler Steve Dugauquier, overgekomen van Isières. En ook achterman Sébastien Potier (44) zocht vanuit Ninove terug de Beverse ballodroom op. Veel werd verwacht van de nieuwe groot midden Emmanuel Scaillez overgekomen van Genappe, de kampioenenploeg van vorig seizoen. Een vrij ernstig verkeersongeval dat hem recent te beurt viel dreigt nu wel flink wat roet in de Beverse ambities te gooien. Noodgedwongen diende dan ook een terug een beroep gedaan te worden op Olivier Cauchie, die intussen na een seieuze afslanking hopelijk terug wel over voldoende kaatskrachten kan beschikken. Reserve Geert Boschmans (intussen 47) ten slotte wordt zo nu de 6de man van de ploeg.
 
Realistische ambities
 
Namens het bestuur legt woordvoerder André Sermeus de clubambities niet al te hoog: “Graag zouden wij gelet op de omstandigheden een rustig seizoen willen meemaken. Wij hopen dat onze spelers de clubkleuren zo goed als mogelijk verdedigen en dat alles in een serene sfeer en in de beste verstandhouding mag verlopen. Zo zijn wij er van overtuigd dat onze ploeg fijn kaatsspel zal uitdragen en dat de supporters de inspanningen én van de spelers én van het bestuur zullen waarderen. Omgekeerd verwachten wij uiteraard ook dat de spelers door puik kaatsspel afdoend respect voor de supporters zullen betonen”.
 
Vertrek Camille Cools een aardschok in de kaatswereld
 
Een aardschok ging er niet alleen door de Beverse kaatsclub maar ook door de nationale kaatswereld toen Camille Cools, inmiddels 79 en 57 jaar lang het boegbeeld van de Beverse kaatssport, op het eind van vorig seizoen zijn ontslag als secretaris en schatbewaarder uit het clubbestuur aankondigde. Officieel heet het dat het tijd werd de fakkel door te geven maar inside is algemeen geweten dat vooral interne spanningen met een bepaalde speler aan de grondslag van die beslissing liggen.
 
Camille Cools: “Met onze vrij jonge en talentvolle ploeg van vorig seizoen wilden wij voluit voor de titel gaan maar in haast een derde van de luttes werd er individueel te veel gefaald. Tal van mogelijkheden werden misgelopen. Alhoewel Bever is geenszins een club is met financiële Rothschild-allures, toch werden ook bij ons de spelers steeds vrij goed betaald en hadden zij niet te klagen. Een ploeg op het terrein moet echter met elkaar samenwerken en samen met het bestuur als een hecht geheel naar buiten treden”.
 
Na het correct overdragen van de boekhouding blijken intussen de bruggen tussen het bestuur en de ontslagnemende Camille Cools definitief te zijn opgeblazen. Een afscheidswoord met een cadeautje zat er bij de ploegvoorstelling niet meer in en dat vindt Camille, gelet op zijn jarenlange inzet voor de club, wel niet kunnen.
 
Pelote Club Bever opent het kampioenschap op zondag 28 april thuis tegen Tourpes. De overige ploegen in Nationale 2 zijn Brussegem, Hamme-Zogge, Fontaine, Terjoden, Ninove, Blicquy, Vaudignies, Kastel, Oeudeghien, Aisemont, Montreuil en Wieze.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 07 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 06 mei 2020

archief