BEVER – Kermis Akrenbos belooft opnieuw veel leute en plezier

BEVER – Kermis Akrenbos belooft opnieuw veel leute en plezier

Affiche2019_kermisakrenbos
BEVER – Kermis Akrenbos belooft opnieuw veel leute en plezier - © Deschuyffeleer
 
Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni organiseren de Sint-Elooisvrienden de inmiddels al 45ste editie van hun jaarlijkse tweedaagse kermis in een feesttent in het gehucht Akrenbos. Mettertijd afstevenen op de 50ste editie lijkt nu wel een makkie zeker met zo’n enthousiaste ploeg als die rond voorzitter Stéphane Leybaert. In de rand van het kermisgebeuren organiseert wielerclub Den Bidon al op zaterdagnamiddag vanuit taverne 't Platteland ook een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften. 
 
Zondag wordt opnieuw de topdag met deze keer onder meer een optreden van Mama's Jasje. Verder zijn een volks darts- en een kubbtornooi evenals de afsluitende TD die dag de overige ingrediënten van de aanhoudende succesformule. Het feestgebeuren wordt evenwel al op zaterdagavond op gang getrokken met een Mega-Party die vooral de studenten hun examenstress moet kunnen laten afschudden. Maar al bij al blijft kermis Akrenbos in zijn geheel vooral een gelegenheid om alle inwoners van het gehucht en bij uitbreiding uit de omgeving de kans te geven vruchtbare sociale contacten op te zetten en te onderhouden.
 
Mega-Party

Zoals de vorige jaren wordt er ook nu op zaterdagavond gestart met een Mega-Party met dj Patrick. “Met die party willen wij alle studenten de kans bieden hun examenperikelen achter zich te laten en dit in alle veiligheid”, zegt voorzitter Stéphane Leybaert. “Een party dicht bij huis voorkomt immers dat zij met de auto de baan op moeten naar verder afgelegen ontspanningsgelegenheden met alle gevaren vandien. Vooral ook voor de jeugd is het alleszins belangrijk dat ons kermisgebeuren blijft doorgaan. Juist na de examenperiode gaan de jongeren maar al te graag eens flink uit de bol. Onze kermis maakt het overbodig daarvoor met de auto naar een verre dancing te moeten trekken en biedt dan ook een ideale gelegenheid om kort bij huis te voet of met de fiets veilig naar de feesttent af te zakken. Toch ook wel een niet onbelangrijk gegeven nu de jeugd zich blijkbaar ecologisch en duurzaam wenst te engageren”.
 
Darts- en kubbtoernooi

Op zondagnamiddag staat nu al voor de vierde keer een dartstoernooi op het programma. Dat smaakmakend toernooi wordt langzamerhand een vaste waarde op kermis Akrenbos. “We voorzien genoeg borden zodat minstens 24 koppels kunnen deelnemen aan het BK, dat overigens staat voor Bevers Kampioenschap”, geeft de voorzitter gretig aan. “Maar geen nood, ook voor de gelegenheidswerpers die willen testen of ook zij wel eens raak kunnen gooien, houden we een paar borden vrij. Iedereen is dus zeker welkom”.

“Daarnaast is er voor de tweede keer ook een kubbtornooi”, gaat de voorzitter verder. “Verleden jaar alleszins meteen een groot succes. Twee ploegen van 2 à 4 personen moeten houten paaltjes van de tegenstander zien omver te gooien om uiteindelijk als eerste de koning ten val te brengen. Het is een leuk spel dat iedereen aankan. Er zijn al héél wat inschrijvingen en ook dat blijkt flink in de smaak te vallen”.

Voor beide tornooien wordt ook een extra plaatsje voor de kinderen voorzien. Zo krijgen ook zij de gelegenheid hun prille kunsten te bewijzen.

Een bijzonder sociaal gebeuren

Het tweedaags kermisgebeuren in het gehucht blijft door de jaren heen een succesverhaal vooral ook door het verbindend effect voor de buurtbewoners. Stéphane Leybaert: “Akrenbos is nu éénmaal een gehucht van Bever waar iedereen nog iedereen kent. Hier is het dan ook nog echt kermis”.
 
Mama's Jasje
 
De Mega-Party met dj Patrick start zaterdag om 21u. De toegang bedraagt dan 5 euro. De tweede kermisdag op zondag wordt om 13u30 ingezet met het kubb- en met het dartstornooi. Inschrijven kan overigens nog steeds. Zondagavond vanaf 19u30 zijn er ten slotte de klassieke afsluitende TD met dj Stefaan van Vlaanderen evenals een optreden van Mama's Jasje, die met zijn alom gekend repertoire ongetwijfeld mee voor de nodige ambiance zal zorgen. Beide dagen worden de prijzen van de consumpties alleszins bewust ook bijzonder democratisch gehouden.

Meer info op de Facebookpagina van Sint-Elooisvrienden en bij voorzitter Stéphane Leybaert (0479/79.09.73).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief