BEVER – Het beloven terug Dolle Dorpsfeesten te worden

BEVER – Het beloven terug Dolle Dorpsfeesten te worden

Dorpsfeesten_2019
BEVER – Het beloven terug Dolle Dorpsfeesten te worden - © Deschuyffeleer
 
Mtb_bever_aug_2019
BEVER – Het beloven terug Dolle Dorpsfeesten te worden - © Deschuyffeleer
 

Komend weekend 24 en 25 augustus wordt het opnieuw bijzonder druk in de dorpskom. Dan pakken een feestcomité en een ganse rits raden en verenigingen met de steun van het gemeentebestuur terug uit met de jaarlijkse Dorpsfeesten. Het gebruikelijk en bijzonder succesrijk stramien wordt ook dit jaar aangehouden. En als opwarmer is er op vrijdagavond 23 augustus ook al de schuimfuif Bubble Beats van de Chiro. Alle activiteiten gaan door op de Plaats en in de directe omgeving ervan.

Bevers wielercriterium
 
Zaterdag wordt het vuur aan de lont gestoken met het 11de Bevers wielercriterium (16u) voor gentlemen en gentlewomen in een organisatie van wielerclub Den Bidon in samenwerking met Cycling Vlaanderen. Voor deelname is het eerder ludiek geïnspireerd criterium enkel op uitnodiging toegankelijk en het richt zich vooral tot deelnemers in teamverband uit Beverse verenigingen of groeperingen. De afstand bedraagt 42 km gespreid over 15 ronden van 2,8km. De wedstrijd wordt verreden op een gesloten omloop.
 
Zaterdagavond (22u) is het dan opnieuw fuiven geblazen met een optreden van de Belgisch-Nederlandse band Monte Moro. Die speelt pop- en rockcovers uit de sixties en seventies. Daarna neemt discobar Explosion de fakkel over voor een fuif tot een diep stuk in de nacht.
 
MTB doorheen de steengroeve
 
Het hoogtepunt van de feesten ligt uiteraard op zondag. Al vanaf 8u zijn de fietsers dan welkom voor ofwel een familietocht op de weg over 30 km ofwel voor een uitdagende mountainbiketocht met onder meer de gevreesde doch unieke doortocht doorheen de steengroeve van Lessen. De MTB-ers hebben de keuze uit een tocht van 30, 45 of 60 km. Daarbij verkennen de langere afstanden ook nog eens de omgeving van de Bosberg en van de Muur van Geraardsbergen. De kalender is dit jaar de tochten bijzonder gunstig genegen zodat een recordopkomst deelnemers wel eens aan de start zou kunnen verschijnen.
 
Kiekenpotenworp
 
Verder zijn er in de voormiddag ook nog de aperitiefspelen (08u30) op het gemeentelijk petanqueplein en de hinderbaanbaan 'Battle Run' (10u). Het gemeentebestuur maakt van de gelegenheid ook gebruik om de nieuwe inkomers welkom te heten (10u30). De rommelmarkt en de cocktailbar dan weer zijn toegankelijk vanaf 11u. Tijdens de middag (12u30) zorgt de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle voor de muzikale ambiance. In de namiddag (14u) zijn er dan nog de opendeur van 't Sterretje en komen ook de cultuurraad en de seniorenraad gezamenlijk uit de (boeken)kast. Het dansteam Just 2 Dance (15u) en dansgroep Camargo (16u) tonen eveneens hun kunnen. 's Avonds (19u) is er ten slotte de travestietenshow 'Madame Zaza'.
 
Ook deze keer worden de Dorpsfeesten afgesloten met de Kiekenpotenworp (22u) en de slotfuif met discobar Explosion.
 
Mosselen en côte à l'os
 
Traditioneel worden ook de hongerigen niet aan hun lot overgelaten. Zowel zaterdagavond (18u) als zondagmiddag (12u) zijn er onder meer lekkere mosselen en côte à l'os te verkrijgen. Zondagavond (17u30) wordt het pizzafestijn op gang getrokken.
 
Voor het wielercriterium op zaterdagnamiddag en ook vanaf 11u op zondagvoormiddag wordt onder meer het dorpscentrum afgesloten voor het verkeer.
 
Met uitzondering van de schuimfuif Bubble Beats op vrijdagavond zijn alle activiteiten gratis toegankelijk.     
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 31 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief