HERNE / BEVER - Voortaan ook muzieklessen van de Gooikse academie in Ak'Cent

HERNE / BEVER - Voortaan ook muzieklessen van de Gooikse academie in Ak'Cent

Muzieklessen_sept_2019
HERNE / BEVER - Voortaan ook muzieklessen van de Gooikse academie in Ak'Cent - © Deschuyffeleer
 

Door een samenwerking van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans, de fanfare Sint-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle met haar jeugdafdeling Crescendo en het gemeentebestuur van Bever met zijn basisschool Ak'Cent kunnen kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar voortaan ook muzieklessen volgen in de lokalen van die basisschool. Samen willen ze gaan voor de opstart van een eerste jaar notenleerklas. Nu woensdag 4 september om 19u kunnen geïnteresseerden terecht in de lokale van Ak’Cent voor een infoavond.  .

Een geschikte locatie
 
De jeugdafdeling Crescendo van de fanfare Sint-Pieters-Kapelle was al enige tijd op zoek naar een locatie om onder de hoede van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans met haar bijafdelingen in Herne en Galmaarden ook muzieklessen voor jongeren te mogen organiseren. Het vinden van een gepaste locatie in haar dorp bleek evenwel een struikelsteen. Uiteindelijk werd uitgekeken naar een geografisch gunstige locatie buiten het dorp. Daarbij viel de keuze dan op de gemeentelijke basisschool in Bever. Crescendo treedt zo in de sporen van de fanfare De Jonge Ware Broeders die eerder al onder dezelfde voorwaarden muzieklessen mocht organiseren in Herfelingen.
 
De lessen in de lokalen van Ak'Cent (Kerkhove 14) gaan door iedere donderdag van 16u45 tot 18u45. Lesgever is Michaël Janquart, welbekend muzikant in de schoot van de fanfare en lesgever aan de Gooikse academie. De lessen starten op donderdag 5 september en lopen het ganse schooljaar door. Inschrijven kan tot eind september.
 
Het valt te verwachten dat de muzieklessen dan ook door een groot aantal kinderen uit Bever zullen gevolgd worden. Daardoor rijst allicht de mogelijkheid voor Sint-Pieters-Herleving om op termijn ook in Bever nieuwe jonge muzikanten tot haar rangen te zien toetreden.
 
Meer info over de praktische regeling en inschrijvingen op www.gooik.be /onderwijs/academie mwd of via 02/532.40.86.       
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief