BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans

BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans

Nieuw_muzieklessen_bever_2019__5a_
BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans - © Deschuyffeleer
 
Nieuw_muzieklessen_bever_2019__1_
BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans - Directeur Sarah Copriau - © Deschuyffeleer
 
Nieuw_muzieklessen_bever_2019__2_
BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans - © Deschuyffeleer
 
Nieuw_muzieklessen_bever_2019__3_
BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans - © Deschuyffeleer
 
Nieuw_muzieklessen_bever_2019__4_
BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans - Maurien Janquart en Sam Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Dsc00168
BEVER heeft nu ook zijn eigen afdeling van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans - Michaël Janquart - © Deschuyffeleer
 

Voortaan kan ook Bever prat gaan op zijn eigen afdeling van de academie Muziek-Woord-Dans van Gooik. Die academie telt nu dan ook, naast haar centrumvestiging in Gooik, de afdeling Herne en die in Galmaarden, een vierde vestiging. De laatste cijfers van vorig schooljaar geven aan dat de Gemeentelijke Academie voor Muziek- Woord-Dans van Gooik in haar totaliteit goed is voor zo’n 800 leerlingen. Samen met een lerarenkorps van 39 leerkrachten, 5 administratieve krachten en 373 uren les per week bekleedt de Gooikse academie dan ook een vooraanstaande plaats in het segment ‘Deeltijds Kunstonderwijs’ in de wijde omgeving. De coördinatie in Bever werd toevertrouwd aan Lies Arnalsteen, die ook die functie uitoefent in Galmaarden.

Muziekbeleving
Het was directeur Sarah Copriau die op een infomoment in Ak'Cent het talrijk opgekomen publiek mocht toelichting verschaffen. “Door een samenwerking van de Gooikse academie Muziek-Woord-Dans, de fanfare Sint-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle met haar jeugdafdeling Crescendo en het gemeentebestuur van Bever met zijn basisschool Ak'Cent kunnen niet alleen kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar (of vanaf het derde leerjaar) maar ook volwassenen voortaan eveneens Muziekbeleving volgen in een lokaal van Ak'Cent. Voor het bespelen van een instrument, uit te kiezen uit het ruime spectrum, kunnen zij dan weer één uur per week terecht bij de fanfare Sint-Pieters-Herleving. Dit is voorzien elke vrijdag om 18u45”.
De jeugdafdeling Crescendo van de fanfare Sint-Pieters-Kapelle was al enige tijd op zoek naar een locatie waar onder de hoede van de Gooikse academie ook muzieklessen voor jongeren konden worden georganiseerd. Het vinden van een gepaste locatie in St-Pieters-Kapelle bleek evenwel niet zo evident. Uiteindelijk werd uitgekeken naar een geografisch gunstige locatie buiten het dorp. Daarbij viel de keuze dan op de gemeentelijke basisschool in Bever. Crescendo treedt zo in de sporen van de fanfare De Jonge Ware Broeders die eerder al onder dezelfde voorwaarden muzieklessen mocht organiseren in Herfelingen.
Eigen grenzen verleggen
De enthousiaste Crescendo-bestuursleden Maurien Janquart en Sam Poelaert lieten op hun beurt de aanwezigen kennis maken met de voordelen van het musiceren in een jeugdafdeling. Zij weerhielden zo onder meer dat samen musiceren met leeftijdsgenoten meer dan leuk is en dat de jeugdafdeling wordt geleid door een professionele dirigent die er dan ook voor zorgt dat er bekende muziekstukken worden aangeleerd. Verder niet te versmaden is, steeds volgens Maurien en Sam, de mogelijkheden die geboden worden om dankzij de coaching en de begeleiding door gevestigde waarden te genieten van een groeiproces waarbij elk individu zonder enige dwang wordt aangemoedigd zijn eigen grenzen te verleggen.
 De lessen Muziekbeleving in de lokalen van Ak'Cent (Kerkhove 14) gaan door iedere donderdag van 16u45 tot 18u45. Lesgever is Michaël Janquart, welbekend muzikant in de schoot van de fanfare Sint-Pieters-Herleving en lesgever aan de Gooikse academie. De lessen gingen vandaag donderdag 5 september van start en lopen het ganse schooljaar door. Inschrijven kan tot eind september. Het inschrijfgeld bedraagt 70 euro per jaar met voor een tweede en/of derde kind een verminderd tarief.
Meer Info over SPH Crescendo via deze Facebookpaginasphcrescendo@hotmail.com of 0474/ 49 97 21 en over de academie https://www.gooik.be/onderwijs/academie-mwd .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 21 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief