Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker ook in BEVER aan 25ste editie toe

Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker ook in BEVER aan 25ste editie toe

1_plantjesverkoop_bever_2019
Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker ook in BEVER aan 25ste editie toe - © Deschuyffeleer
 
2_plantjesverkoop_bever_2019dsc04117
Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker ook in BEVER aan 25ste editie toe - © Deschuyffeleer
 

Het derde weekend van september is traditioneel het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. In Bever gaat het plantjesweekend dit jaar evenwel al op dinsdag 10 september van start. Door de nimmer aflatende inzet van heel wat vrijwilligers is de plantjesverkoop er jaar na jaar uitgegroeid tot een vast begrip en een groot succes. Ook deze keer nemen de organisatoren zich immers voor meer dan 600 azalea’s aan 7 euro per stuk aan de man of vrouw te brengen. De slogan dit jaar luidt 'Het enige plantje dat je koopt voor iemand anders, maar houdt voor jezelf'.

Steun van de ganse bevolking
De azaleaverkoop voor Kom op tegen Kanker in Bever brengt ieder jaar opnieuw niet alleen veel vrijwilligers op de been maar kan er daarenboven ook nog rekenen op de steun van de ganse bevolking. Met zijn 850 woongelegenheden en goed 2100 inwoners is het landelijke Bever als sinds het ontstaan van de actie in 1995 goed voor de jaarlijkse aan- en verkoop van meer dan 600 plantjes. Dat is haast één plantje per woning en meteen ook heel ver boven het Vlaams gemiddelde van 1 azalea per 23 inwoners. Net zoals overigens bij het in grote getale bloedgeven tonen de inwoners van Bever ook bij het Plantjesweekend dat solidariteit voor hen alleszins geen holle inhoud heeft.
Een extra speciale editie 
Voor het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker is het dit jaar een bijzondere verjaardag. Het is immers al aan zijn 25ste editie toe. Gezien ook Bever al sinds het ontstaan van de actie zijn bijdrage heeft geleverd wordt het dan ook voor de Beverse bloedgevers, de plaatselijke spil voor de actie, een bijzonder jaar. Ook hier zullen nu al voor de 25ste keer eens te meer enkele honderden azalea’s hun weg vinden naar de inwoners die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Het belooft derhalve een extra speciale editie te worden. Eerstdaags gaat dan ook steevast iemand van het Kom op tegen Kanker-verkopersteam aan de deur van elke woning aanbellen. De medewerking in Bever aan de plantjesverkoop vond indertijd haar oorsprong bij de KVLV met toenmalig voorzitter Trees Heulyn en een paar sympathisanten. Oudgedienden Marie-Elise Vanderkelen, Monique Vandenmergel en Cécile Van Belle zijn er overigens ook nu nog steeds bij.
De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar de talrijke projecten van de Vlaamse Liga tegen Kanker. Dit jaar is er een bijzondere aandacht voor kinderen en kanker, psychosociale ondersteuning en wetenschappelijk onderzoek dat de behandelingswijzen van kanker wil optimaliseren.
Vorig jaar werden over Vlaanderen in totaal goed 330.000 plantjes verkocht. Bever mag er dan ook prat op gaan dat het als piepkleine gemeente tot de meest actieve ‘verkoopstenoren’ behoort. De uitvalbasis wordt opnieuw de woning van Odette en Guido Collyns waar de plantjes, in afwachting van de verkoop, worden opgeslagen.
Meerdere verenigingen
Philippe Allert, boegbeeld van De Bloedgevers, doet het succesverhaal: “De verenigingen die mee de handen uit de mouwen steken zijn in de eerste plaats De Bloedgevers, die overigens ook de taak van coördinator op zich nemen, KVLV Akrenbos, de St-Elooisvrienden, het zangkoor Akrenbos, KVLV Bever, de Koordtrekkers, Camargo en nog enkele losse maar zeer gemotiveerde medewerkers. Ik denk dat we de komende dagen wel opnieuw met 25 verkopers aan de slag zullen zijn. Met ons allen gaan we er voor. Zon, regen, wind, …. het doet er ons niet toe. Met ons allen steken we de handen uit de mouwen om zoveel als mogelijk euro’s bij elkaar te sprokkelen voor het goede doel”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief