BEVER – Rosario verrast eens te meer met vier unieke concerten

BEVER – Rosario verrast eens te meer met vier unieke concerten

Rosario_herfst_2019
BEVER – Rosario verrast eens te meer met vier unieke concerten - © Deschuyffeleer
 

Voor dit najaar is Rosario, het B&B in het voormalig klooster, er opnieuw in geslaagd een reeks van vier tot de verbeelding sprekende topconcerten vast te leggen.. Het is de Britse pianist James Lisney die op zondag 22 september om 17 u de spits mag afbijten met zijn programma 'Endgame I'. Begin dit jaar had Rosario nog af te rekenen met allerlei vormen van vandalisme en pesterijen tot een opzettelijke brandstichting in de gebouwen toe. Maar desondanks is het positivisme in Rosario inmiddels terug opgelaaid. Met nieuwe krachten wordt dan ook terug gewerkt aan zijn uitstraling.

Pianist James Linsey  
 
Met het programma ‘Endgame’ gaat James Lisney de grote concertzalen van Europa langs en keert hij ook terug naar India waar hij zijn Schubert serie brengt in Mumbai. Het programma, dat hem trouwens nauw aan het hart ligt, omvat de laatste werken van Haydn (Sonate in C, Hob. XVI 50), Beethoven (Sonate in E, opus 109), Schubert (Impromptu in c klein, D 899) en Chopin (Nocturnes opus 62). De pianist verzekert het publiek daarbij dat het – hoewel het de laatste composities zijn door deze fascinerende componisten geschreven – absoluut geen tranendal is. In hun laatste werken is vaak een samenvatting te horen van hun hele compositiegeschiedenis. Zowel voor uitvoerenden als voor het publiek blijft deze muziek vol vitaliteit en visie toch enorm boeien.
Voor de drie overige concerten zijn eigenaars Sofie en Johan er dan weer in geslaagd het met de Munt nauw verbonden Vivio Strijkquintet (21/10), pianist Marcel Worms met Bachs Wohltemperierte Klavier (30/11) en de jonge cellist Paul Heyman in recital (14/12) vast te leggen.
Afhankelijk van het aanvangsuur van de concerten kan er ook genoten worden van een meergangenmaaltijd hoofdzakelijk bereid met biogroenten en seizoensproducten. Bijwonen concert met drankje achteraf kost gebruikelijk 18€. De prijs van de totaalformule, concert en maaltijd, bedraagt gewoonlijk 43€.

Alle detailinfo en intekenen op www.rosario.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief