BEVER - Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie

BEVER - Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie

Zwerfvuil_bever_2019
BEVER - Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie - © Deschuyffeleer
 

Zwerfvuil is ook in een kleine, landelijke gemeente als Bever een probleem. Op World Cleanup Day wil Karin De Bosscher samen met een paar inwoners een opruimactie opzetten. Via sociale media en affiches werd een oproep gedaan naar vrijwilligers om zich op zaterdag 21 september om 14 uur te melden aan het gemeentehuis. Daar wordt dan iedereen voorzien van het nodige opruimmateriaal en worden de deelnemers opgedeeld in groepen. Iedere groep krijgt dan één of meerdere straten toebedeeld om zwerfvuilvrij te maken.

De grootste burgeractie ter wereld
Bedoeling van de actie is natuurlijk om zoveel mogelijk zwerfvuil te ruimen maar ook om het thema onder de aandacht te brengen. Bever is een groene gemeente met veel natuur, weides en landbouw. Zwerfvuil hoort daar niet in thuis. Vooral deze boodschap hopen de initiatiefnemers en de vrijwillige medewerkers tijdens de actie uit te dragen.
Op 15 september 2018 hebben 18 miljoen vrijwilligers uit 157 landen onder de vlag van World Cleanup Day hun krachten gebundeld om de planeet schoon te maken. Die dag hebben ook honderden organisaties en duizenden vrijwilligers ons land schoongemaakt!  Ook dit jaar doet World Cleanup Day het opnieuw. Nog groter, luider en gewaagder dan voorheen en ook Bever doet mee.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief